PROMENE U DIREKTORSKOJ FOTELJI KIKINDSKE FABRIKE: Gas vraća proizvodnju crepa i pločica
Foto: S.U.

Imenovan novi v. d. direktora fabrike “Toza Marković”

PROMENE U DIREKTORSKOJ FOTELJI KIKINDSKE FABRIKE: Gas vraća proizvodnju crepa i pločica

Srbija -

KIKINDA - Branislav Bandić, mašinski inženjer iz Novog Sada, zaposlen u JP “Srbijagas”, imenovan je za v.d. direktora fabrike “Toza Marković”. Na ovoj poziciji našao se na predlog “Srbijagasa”, većinskog vlasnika kikindske fabrike crepa i pločica u kojoj je proizvodnja utihnula pre petnaesta dana, kad je zbog duga za gas, koji iznosi 8,5 miliona evra, “Tozi Marković” obustavljen osnovni energent za rad.

Ostavke su podneli Vladimir Ilić, generalni direktor i Miroslav Kresoja, tehnički direktor. To je uradio i Miodrag Krstin, komercijalni direktor:

Toza Marković Kikinda, crep, pločice
foto: S.U.

- Branislav Bandić, novi v.d.direktora, još nije preuzeo funkciju i nije mi poznato kad će doći u fabriku. On je kadrovsko rešenje “Srbijagasa”, većinskog vlasnika. U fabrici “Tozi Marković” sprovodi se unapred pripremljen plan reorganizacije verifikovan u Privrednom sudu u Zrenjaninu nakon izlaska iz stečaja. Sud je izdao rešenje o imenovanju novog v.d. direktora- potvrdio nam je

Zoran Sredojev, predsednik Organizacije nezavisnog sindikata ''Toza Marković”i osvrnuo se na sastanak sa Zoranom Mihajlović, ministarskom rudarstva i energetike:

Toza Marković Kikinda, crep, pločice
foto: S.U.

- Ministarka je potvrdila da će učiniti sve što je u domenu resornog ministarstva kako bi se proizvodnja nastavila. Uslov za to je da ponovo možemo da koristimo gas. Prethodno je takav stav zauzelo i poslovostvo “Srbijagasa” na čelu sa direktorom Dušanom Bajatovićem. Dogovoreno je da se nakon postavljana novog menadžmenta upriliči novi sastanak u Vladi Srbije. Uz učešće novog rukovodstva fabrike, predstavnika “Srbijagasa” i našeg sindikata, na tom sastanku, kako se očekuje, treba da se odredi naša budućnost. Pokretanje proizvodnje u direktnoj je vezi sa dobijanjem gasa. Ukoliko bi se to, eventualno, desilo danas, proizvodnja bi se nastavila sredinom meseca- rekao je Sredojev.

Radnici odahnuli

Vesti su za 500 radnika ove fabrike su optimistične. Na sastanku sa Dušanom Bajatovićem, direktorom "Srbijagasa", prethodno smo dobili obećanje da fabrika neće ni u bankrot ni u stečaj, već da će ponovo dobiti gas. I u interesu našeg vlasnika je da fabrika nastavi proizvodnju crepa i pločica- kaže Sredojev.

Kurir.rs/S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja