ZAJEDNIČKOM SARADNJOM DO BOLJEG ŽIVOTA GRAĐANA SRBIJE: Karavan Evropske Unije posetio Kraljevo
Foto: J. S.

kraljevo

ZAJEDNIČKOM SARADNJOM DO BOLJEG ŽIVOTA GRAĐANA SRBIJE: Karavan Evropske Unije posetio Kraljevo

Srbija -

Karavan Evropske unije koji, obeležavajući Dan Evrope, tokom mesec dana obilazi 11 gradova u Srbiji, posetio je u sredu i Kraljevo, a njegov cilj bila je promocija vrednosti na kojima je zasnovana Evropska unija, kroz predstavljanje saradnje Srbije i EU.

Po rečima Martina Klaukea, šefa sektora za upravljanje projektima Delegacije Evropske unije u Srbiji, Karavan EU je prilika da se Kraljevčani upoznaju sa projektima koji se zajednički sprovode, kao i koje sve mogućnosti pruža Evropska unija svojim članicama.

Karavan Evrope
foto: J. S.

- Mislim da je ovo dobar trenutak da se svi podsetimo šta je to što mi proslavljamo, a to je činjenica da Evropa postoji već 70 godina i u tom periodu mi smo prošli kroz doba prosperiteta i mira u svim evropskim zemljama. Pružamo bezrezervnu podršku Srbiji na putu ka evrointegracijama, kazao je Klauke i istakao da je EU nastala na principima zajedničkog rada, solidarnosti i jednakosti.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, koji je ugostio predstavnike Delegacije EU, rekao je ovim povodom da je Grad Kraljevo, uz pomoć Evropske investicione banke uspešno relizovao nekoliko značajnih projekata.

Karavan Evrope
foto: J. S.

- Delegacija Evropske unije u Srbiji je pomagala i projekte koji su od važnosti za razvoj privrede Kraljeva, saradnja je intenzivna i dešava se u više potpuno različitih oblasti, i to je prava poruka, jer samo kroz zajednički pristup, kroz sadržajan rad, uspevamo da poboljšamo život naših građana, što nam je zajednički cilj, naveo je dr Terzić.

Ovom prilikom Martin Klauke, u pratnji prvog čoveka grada na Ibru, obišao je Karavan EU na centralnom gradskom trgu u Kraljevu, a potom i stazu za nesmetan pristup osobama sa invaliditetom sportsko - rekreativnom kompleksu kod Atletskog stadiona, čiju je izgradnju Evropska unija podržala posredstvom EU PRO programa.

Karavan Evrope
foto: J. S.

Građani Kraljeva tokom boravka Karavana EU bili su u prilici da pogledaju interaktivnu izložbu i pogledaju zanimljive video priče o podršci i saradnji Srbije i EU, da se fotografišu sa motivima i znamenostima evropskih gradova i dobiju fotografiju na poklon, a najveće interesovanje vladalo je za besplatne majice i cegere koji su štampani i deljeni na licu mesta.

Karavan Evrope
foto: J. S.

Pre dolaska u Kraljevo, EU karavan je posetio Beograd, Novi Sad, Niš, Pirot, Aranđelovac, Užice i Kragujevac, a sve aktivnosti ralizovane su na otvorenom prostoru, uz poštovanje predviđenih epidemioloških mera.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track