STUBAL DOBIO SAVREMENU TRAFOSTANICU I NISKONAPONSKU MREŽU: EPS završio značajnu investiciju u Župi vrednu 8 miliona dinara
Foto: Ž.M.

puštena u rad

STUBAL DOBIO SAVREMENU TRAFOSTANICU I NISKONAPONSKU MREŽU: EPS završio značajnu investiciju u Župi vrednu 8 miliona dinara

Srbija -

Elektroprivreda Srbije u saradnji sa Opštinom Aleksandrovac pustila je u rad modernu trafostanicu sa niskonaponskom mrežom, koja će u velikoj meri poboljšati snabdevanje električnom energijom za stotinak domaćinstava MZ Stubal. Vrednost ove investicije iznosi oko 8 miliona dinara.

Aleksandrovac
foto: Ž.M.

Simboličnim pritiskom na taster trafostanicu je pustio u pogon predsednik Opštine Aleksandrovac dr Mirko Mihajlović, sa najbližim saradnicima – predsednikom Skupštine Slavoljubom Miljkovićem i načelnikom Opštinske uprave Milanom Minićem.

Obraćajući se meštanima Stubla predsednik Mihajlović je rekao:

-EPS će nastaviti sa rekonstrukcijom i pojačanjem niskonaponske mreže u svim selima Župe, koja imaju probleme u napajanju strujom. Vlada Srbije i nadležna ministarstva ulažu velika sredstva u modernizaciju opštine Aleksandrovac. Do kraja godine pet sela Župe će dobiti zdravu pijaću vodu sa Željina, a započeće i izgradnja Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Novacima.

Aleksandrovac
foto: Ž.M.

Član Saveta Mesne zajednice Stubal Mika Milinčić istakao je odličnu saradnju sa rukovodstvom Opštine, koja je poslednjih nekoliko godina rezultirala većim ulaganjima u razvoj komunalne infrastrukture ovog sela.

Milan Smiljković, direktor pogona EPS u Aleksandrovcu, je izjavio da će uskoro početi radovi na izgradnji još tri trafostanice sa niskonaponskom mrežom u Maloj Raklji i Stanjevačkoj poljani.

(Kurir.rs/Ž. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track