DIŠU SVOJIM PLUĆIMA: Najnovije kovid brojke u Loznici
Foto: Kurir/T.Ilić

korona se primirila

DIŠU SVOJIM PLUĆIMA: Najnovije kovid brojke u Loznici

Srbija -

LOZNICA - Koronavirus se ozbiljno primirio u lozničkom kraju i poslednjih dana brojke su uglavnom slične. Na Grudnom se nalazi 31 kovid pacijent, dva više nego juče, a dobra vest je da niko nije na mehaničkoj ventilaciji.

U Trijažnom centru Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’ u sredu je pregledano 66 pacijenata, četiri više nego u utorak, sa akutnim respiratornim tegobama. Njih dvadeset četvoro javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku primila je 36 pacijenata, pet manje nego dan pre, a dijagnostikovane su četiri nove pneumonije.

Šesnaest pacijenata je iz Trijaže upućeno infektologu na dodatni pregled, gde su ukupno obavljena 33 pregleda osoba sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, a za trećinu, njih deset, to je bio prvi dolazak kod lekara iz tog razloga. Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje na područjuMačvanskog okruga juče (2.6) je potvrđeno dvanaest pozitivnih uzoraka na kovid -19, duplo više nego dan pre.

Šabac je imao pet, Loznica i Bogatić po tri, a jedan je u Koceljevi koja danima nije imala pozitivnih osoba. Ostala mesta Vladimirci, Ljubovija, Krupanj i Mali Zvornik nisu imali novozaraženih. Broj obolelih konstantno pada pa ih je sada 218, dvanaest manje nego dan pre. Prednjači Loznica sa 79 obolelih, Šabac ima 61, Bogatić 25, Krupanj 23, Mali Zvornik 12, Ljubovija devet, Koceljeva sedam i Vladimirci dva.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track