U ČAČKU PRVI SMRTNI SLUČAJEVI OD KORONE POSLE NEDELJU DANA: Na respiratorima se još troje teško obolelih bori za život
Foto: T. Ilić

moravički okrug

U ČAČKU PRVI SMRTNI SLUČAJEVI OD KORONE POSLE NEDELJU DANA: Na respiratorima se još troje teško obolelih bori za život

Srbija -

Na kovid odeljenju čačanske bolnice tokom protekla 24 sata preminula su dva pacijenta.

Reč je o dvojici Čačana životne dobi 83 i 86 godina. To su inače prvi smrtni ishodi u Čačku nakon sedam dana. U respiratornom centru smešteno je četvoro najtežih bolesnika, a troje sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju.

U trećem talasu korona epidemije od novembra prošle godine u Moravičkom okrugu je preminulo 426 osoba koje su lečena od korone, a 307 njih je iz Čačka. U kovid paviljonima trenutno je hospitalizovano 17 pacijenata i to je dva više nego juče.

U protekla 24 sata na bolničko lečenje primljena su četiri pacijenta sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom, a nije bilo otpusta na kućno lečenje.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče su evidentirana 24 pregleda, od čega 11 prvih. Dan pre toga bilo je 18 prvih i 14 kontrolnih pregleda.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Moravičkom okrugu ukupno su testirane 193 osobe od čega je osam novozaraženih.

Od 124 uzoraka iz Čačka pozitivnih je četvoro, iz Gornjeg Milanovca od 46 uzoraka pozitivnih je troje, iz Lučana od devet uzoraka pozitivan je jedan dok iz Ivanjice od 14 uzoraka pozitivnih nema .

(Kurir.rs/D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track