NIŠLIJE OBELEŽILE PALILULSKO VEČE: Održano i prvo svetsko prvenstvo u klikerima (FOTO)
Foto: M.S.

tradicionalna manifestacija

NIŠLIJE OBELEŽILE PALILULSKO VEČE: Održano i prvo svetsko prvenstvo u klikerima (FOTO)

Srbija -

Na tradicionalnoj manifestaciji u čast slave Cara Konstantina "Palilulsko veče" održano je prvo svetsko prvenstvo u klikerima "Palilula kliker open" gde je pobedu sa šest osvojenih staklenca osvojio Nišlija iz naselja Pantelej.

Na terasi Niškog kulturnog centra okupilo se više stotina ljudi uz poštovanje epidemioloških mera. U Ulici Stanohja Bunuševca i Kovanlučkoj je u toku večeri prošlo na hiljade građana koji su šetali, ali i bacili oko na bogat program organizatora Opštine Palilula na čelu sa predsednikom Bratislavom Vučkovićem.

Palilulske večeri
foto: M.S.

Palilulsko veče ima za cilj da neguje stare niške običaje i kulturu gradskog života. Do pre nekoliko godina Palilulci su ispred svojih kuća iznosili slavske stolove i primali putnike namernike čime je pokazivana poznata niška gostoljubivost.

Palilulske večeri
foto: M.S.

Obratili su se narodu crkveni velikodostojnici, gradski oci i drugi, a zvanični muzički program su svi jedva dočekali. Nastupili su ulični pesnik Zoran Đorđević Kisi, Teatar "Treća polovina", muzičke grupe "Kramer", Gale Šepa iz "Kerbera", ansambl "Groš" i La Kampanela i za kraj "Crne Mambe" koje predvodi Nebojša Saitović, a koje su oduševile publiku.

DJ Đozla je imao malo vremena do ponoći da mladima pušta tehno zvuke.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track