KOVID BROJKE U LOZNICI: U Opštoj bolnici jedan pacijent na respiratoru
Foto: Kurir/T.Ilić

Trijažni centar Doma zdravlja Dr Milenko Marin

KOVID BROJKE U LOZNICI: U Opštoj bolnici jedan pacijent na respiratoru

Srbija -

LOZNICA - Tokom jučerašnjeg dana u Trijažnom centru Doma zdravlja’’Dr Milenko Marin’’ pregledana su 72 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama, šest više nego u sredu.

Sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju prvi put je došao 31 pacijent dok su ostali bili na kontrolnim pregledima. Služba za radiološku dijagnostiku imala je više posla nego prethodnih dana, primila je 149 pacijenata, 113 više nego dan pre, a dijagnostikovane su četiri nove pneumonije.

Dvadeset dva pacijenta su iz Trijaže upućena infektologu na dodatni pregled, a u ambulanti Infektifvnog odeljenja ukupno su obavljena 32 pregleda pacijenata sa simptomima moguće kovid infekcije, pri čemu je za pet osoba to bio prvi dolazak doktoru iz tog razloga. Na bolničkom lečenju trenutno se nalaze 32 kovid pacijenta, jedan više nego juče, od kojih je jedan na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje na području Mačvanskog okruga tokom jučerašnjeg (3.6) dana potvrđeno je devet pozitivnih uzoraka na kovid -19, tri manje nego dan pre. Šabac je imao četiri pozitivna, Loznica dva, a Bogatić, Mali Zvornik i Krupanj po jednoga dok ih nije bilo u tri mesta, Vladimircima, Ljuboviji i Koceljevi.

Obolelih je sve manje, nastavlja se smanjenje broja pa ih je trenutno 201, sedamnaest manje nego u prethodnom izveštaju. Loznica ima najviše građana koji se bore sa koronavirus, njih 72, slede Šabac 57, Bogatić i Krupanj po 24, Mali Zvornik 12, Ljubovija sedam, Koceljeva tri, a Vladimirci dva.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track