AKCIJA OPŠTINE TRSTENIK: Održana edukativna tribina o sigurnijem saobraćaju Budimo bezbedni
Foto: Ž. M.

inicijativa

AKCIJA OPŠTINE TRSTENIK: Održana edukativna tribina o sigurnijem saobraćaju Budimo bezbedni

Srbija -

Opština Trstenik ulaže značajne napore u cilju povećanja bezbednosti u saobračaju, a najnoviji primer je održavanje edukativne tribune “Budimo bezbedni”.

Specijalni gost tribune bila je novinarka Dea Đurđević, poznato TV lice, ličnost koja je preživela saobraćajnu nezgodu i nakon nje ostala osoba sa trajnim invaliditetom, pokrenula je široku kampanju, sa ciljem da se sačuvaju ljudski životi, unapredi bezbednost u saobraćaju i podigne nivo svesti o značaju odgovornog ponašanja u saobraćaju.

Kroz lični primer, edukativan i motivacioni govor (ilustrovan fotografijama načinjenim nakon saobraćajne nezgode, iz bolnice, tokom oporavka), ukazala nam koliko je sekund u saobraćaju značajan za ceo život pojedinca, porodice, prijatelja, okruženja, kao i da se svaki težak, naizgled nepremostiv problem i situacija u životu mogu prevazići uz jaku volju i podršku.

Na tribini su se obratili i predsednica opštine Trstenik Milena Turk, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja Branimir Milosavljević i pomoćnik komandira Saobraćajne policije Dejan Mirković.

Podrškom ovoj tribini koja za cilj ima podizanje svesti o značaju odgovornog ponašanja u saobraćaju Opština Trstenik još jednom je pokazala i društvenu dgovornost, podrškom prevenciji i stvaranju saobraćajne kulture.

Kurir.rs/ Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track