02:19

BEOGRAĐANIN VUČE TRAKTOR USRED BORA

KURIR TELEVIZIJA

DA LI JE OVO NAJJAČI ČOVEK U BEOGRADU? Vukao traktor GOLIM RUKAMA, ljudi gledaju i ne veruju!

Srbija -

U Boru je održano državno prvenstvo "Strong man 2021" na kome je Vladimir Bulatović iz Kikinde još jednom pokazao da je najjači od svih takmičara.

- Potrebno je mnogo truda, a više strpljenja, pošto je ovo sport koji se bukvalno trenira kao da je maraton. Treba mnogo vremena da se telo privikne na ove kilaže, kako bi trajao što duže, ostao zdrav, a da mogu da podižem ove težine - rekao je Bulatović.

Strongmen
foto: Kurir Televizija

Iako je Bulatović odneo pobedu, najveću pažnju je privukao Aleksandar Radivojević iz Beograda, koji je uspeo da povuče traktor.

- Prenos traktora je mnogo teže, veći su točkovi, tramponi jako smetaju, ometaju vučenje. Odliučio sam se jer, nikada nisam probao i veoma je teže. Vukao sam ga nekih 10-ak metara, nije mi se bodovalo ništa, ali zamimljivo je, došao sam publici da dam doživljaj - rekao je Aleksandar Radivojević.

Strongmen
foto: Kurir Televizija

Petnaest takmičara iz cele Srbije, oprobalo se u pet disciplina poput vučenja kamiona ili traktora, nošenju kofera od 200 kilograma, prevrtanju gume od 400 kilograma, nošenju tereta na leđima I u kombinovanoj disciplini u kojoj su podizali balvan od 100 kilograma i jednoručni teg od 50 kilograma.

Boranin Nemanja Čvorović koji je srebrnom medaljom opravdao čast Timočana otkriva da je najteža disciplina piramida sa tegovima.

- Najbitniji je trening, odmor, hrana, suplementacija, što manje stresa i podrška... podrška je jako bitna - rekao je Čvorović.

Jubilarni deseti "Strong man" u Boru okupio je 15 tamičara u senioskoj, juniorskoj i prvi put u kategoriji do 105 kilograma.

(Kurir.rs)

OVDE MOŽETE DA GLEDATE KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

01:48

ODRŽAN BEOGRADSKI MARATON

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track