Najnovije vesti

LOKALNI IZBORI U VRANJU: Na birališta izašlo 40 odsto glasača
Foto: T. s.

trijumf sns

LOKALNI IZBORI U VRANJU: Na birališta izašlo 40 odsto glasača

Srbija

Pobedu na izborima u nedelju, kada su se birali članovi Saveta u mesnim zajednicama u Vranju, proglasila je Srpska napredna stranka. Po zatvaranju biračkih mesta, da je Srpska napredna stranka osvojila sve mandate na izborima za Savete mesnih zajednica u Vranju i Vranjskoj Banji, u nedelju veče, saopštili su narodni poslanik Slaviša Bulatović i gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković koji su održali konferenciju za medije i zahvalili se svima koji su iskoristili svoje građansko pravo i glasali. „Birali smo 325 članova Saveta u Vranju i 51 u Vranjskoj Banji, ukupno 376, od kojih je 376 dobilo poverenje naših sugrađana. To su kandidati koje je podržala koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom“, saopštio je narodni poslanik i predsednik vranjskih naprednjaka Bulatović. Rezultatima glasanja zadovoljan je i gradonačelnik i jedan od potpredsednika SNS u Vranju, Milenković.

"Definitivno rekordna izlaznost od kada se održavaju izvori za članove Saveta Mesnih zajednica. Osnovna funkcionalna jedinica jeste Mesna zajednica. Naši sugrađani znaju probleme u svojoj ulici, stambenoj zgradi, naselju i zbog toga ih oni sa mikro nivoa prenose svima nama koji obavljamo izvršne funkcije, da nam predoče probleme kako bi njihov život u Mesnoj zajednici bio što bolji. Nas, ova rekordna izlaznost, obavezuje na bolju komunikaciju i brže rešavanje svakodnevnih problema naših građana“, rekao je Milenković.

Na izbornoj listi bilo je 409 kandidata, od kojih je 376 iz koalicije koju predvode naprednjaci. Među njima je i 43 kandidata Jedinstvene Srbije. „Izašlo je 24.400 birača, skoro 40,05 posto izlaznost, od 61.000. Izabrana su 372 člana Saveta, za svaku mesnu zajednicu ponaosob, od tri, pa do 11, u zavisnosti od veličine mesne zajednice“ izjavio je, u ponedeljak, predsednik Izborne komisije Stojan Ilić.

On je dodao da je Izborna komisija za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji gradske opštine Vranje konstatovala da je od ukupno 85 biračkih odbora izborni materijal dostavljen od svih 85 biračkih odbora.

Bitnih povreda odredaba Uputstva za sprovođenje izbora za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji Gradske opštine Vranje nije bilo.

"U odnosu na izbore za Savete mesnih zajednica, koje pamtimo iz nekog ranijeg perioda, ovi su protekli mirno, u skladu sa zakonom, bez ikakvih problema, naročito kada se zna da je izlaznost bila znatno veća“, kaže Ilić. Vladajuća koalicija je zadovoljna rezultatima izbora, ali ne i građani. Tako je jutros na zvaničnom Gradskom sajtu osvanuo komentar jedne Vranjanke koja je napisala „da se nije znalo ko su kandidati na ovim izborima, jer su na glasačkim listićima stajala samo imena bez podatka iz koje su stranke.

U nedelju na teritoriji Grada Vranja izbori su održani u 52 Mesne zajednice.

T.S.Kurir.rs/

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track