Najnovije vesti

MARIJANA, SAMOHRANA MAJKA DVE ĆERKICE, PRESREĆNA: Žive u novoj kući, a ministarka Darija pomogla da se kompletno opremi jedna soba
Foto: S.S.

obezbeđen nameštaj i računari za novu kuću u selu popadić kod mionice

MARIJANA, SAMOHRANA MAJKA DVE ĆERKICE, PRESREĆNA: Žive u novoj kući, a ministarka Darija pomogla da se kompletno opremi jedna soba

Srbija

MIONICA - Samohranoj majci dvoje dece Marijani Jakovljević iz mioničkog sela Popadić ministarka za socijalnu zaštitu Darija Kisić Tepavčević i predsednik opštine Mionica Boban Janković uručili su računare i nameštaj, kao poklon za useljenje u novu kuću izgrađenu uz podršku opštine i Vlade Srbije.

Marijana Jakovljević i njene dve maloletne ćerkice, preselile su se iz trošne, 60 godina stare kuće, sa betonskim podovima, napuklim plafonima i prozorima, u potpuno novu i moderno opremljenu kuću od 80 kvadrata.

donacija, Mionica
foto: S.S.

- Najsrećnija sam što moja deca imaju siguran krov nad glavom. Devojčice su dobri đaci, Jovana je osmi, a Ivana drugi razred srednje škole. Predsednik opštine Boban Janković nam je mnogo pomogao. Stalno nas obilazi, donosi paketiće. Prvi put sam se za pomoć obratila 2018. godine, a već danas sa svojom decom mnogo lakše i bezbrižnije živ i - rekla je samohrana majka dve devojčice.

Jakovljevićima su novu kuću izgradili opština Mionica i Vlada Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Gradnja i kuće koštala je 2,5 miliona dinara, a opština Mionica je obezbedila struju, vodu i uredila put.

donacija, Mionica
foto: S.S.

- Zahvaljujem se Vladi Srbije što podjednako vodi brigu o svim opštinama u Srbiji, i svojom odgovornom socijalnom politikom misli o svim građanima. Potvrda ovoga je i životna priča Marijane Jakovljević koja sada ima sasvim novi život, dijametralno suprotan od svega onoga što je do sada proživela. Odavde, ispred ove nove kuće koja je poklon Vlade Srbije, šaljemo poruku da je svaki građanin podjednako važan za državne institucije. Humanost i solidarnost su vrednosti koje negujemo i cenimo-rekao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Ministarka Kisić Tepavčević istakla je da Vlada Srbije vodi odgovornu politiku i naglasila je da je Mionica dobar primer brige o građanima.

-Ovo je odličan primer koordinisane saradnje lokalne samouprave i Vlade. Uspeli smo da izdvojimo finansijska sredstva da izgradimo kuću za porodicu Jakovljević. Osmeh na Marijaninom, Jovaninom i Ivaninom licu je dokaz da radimo prave stvari- rekla je ministarka Kisić Tepavčević.

Ministarka je pomogla da se kompletno opremi jedna soba za porodicu Jakovljević.

donacija, Mionica
foto: S.S.

Na sastanku u Kabinetu opštine, ministarka Darija Kisić Tepavčević i predsednik Janković razgovarali su o socijalnim davanjima i pomoći ugroženom stanovništvu. Između resornog ministarstva i opštine Mionica nedavno je potpisan ugovor vredan 1,4 miliona dinara. Ova sredstva biće namenjene razvoju i unapređenju usluga socijalne zaštite i povećanju socijalne sigurnosti na teritoriji opštine Mionica.

U poslednjih sedam godina opština Mionica izdvojila je 27,3 miliona dinara za isplaćivanje jednokratne pomoći u iznosu od 40 hiljada dinara za svako novorođenče. Od 2017 godine podeljeno je podeljeno je 393 auto- sedišta, a od 2019. godine 223 dečijih kolica. Za projekat "Pomoć u kući" opština izdvaja 3.2 miliona dinara, koji je zbog pozitivne ocene građana produžen i ove godine do oktobra.

Kurir.rs/S.S./FOTO. S.S.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track