ORGANIZACIJE IZ VALJEVA I NIŠA: Predata vredna humanitarna pomoć u čast Šabana Bajramovića
Foto: Kurir.rs/M.S.

ORGANIZACIJE IZ VALJEVA I NIŠA: Predata vredna humanitarna pomoć u čast Šabana Bajramovića

Srbija -

Tri organizacije iz Valjeva i Niša prikupili su veliki tovar humanitarne pomoći za niške mališane.

"Federacija osnovaca, srednjoškolaca i studenata(Niš) i dve iz Valjeva, Anđeli čuvari" i "Operimo ruke otvorimo srce" danas su predstavnicima niških opština predali čeiri dispanzera za dezinfekciju ruku, oko 6.000 maski za decu i odrasle, Montesori edukativni sto, knjige, dečju obuću i odeću, postetre za učionice sa edukativnim sadržajem, sve ukupno 27 stavki, a svaka od njih sadži po nekoliko kompleta učila.

Manifestacija dodele pomoći je počela uz zvuke pesme "Sajbija" u izvođenju niškog trubača Ekrema Demirovića, a u čast muzičke legende Šabana Bajramovića u oviru čije trinaestogodišnjice od smrti na današnji dan se ova humanitarna pomoć i dodeljuje.

pomoć, Niš, dodela pomoći
foto: Kurir.rs/M.S.

- U ranijim akcijala za niške mališane donosili smo tablete, dečja invalidska kolica i druge predmete za najmlađe Nišlije, a sada smo se odlučili za humanitarnu pomoć, adekvatnu vremenu odnosno aparatima za dezinfekciju ruku, maske, razna pomagala pri učenju i drugo. Mi smo jedan broj škola u Valjevu opremili ovakvim aparatima, a sada idemo dalje po Srbiji da pomažemo - rekla je Vesna Lazić iz "Anđela čuvara".

Nebojša Saitović, vođa benda "Crne Mambe" koje su pratile Bajramovića i predsednik Frosa kaže da nisu hteli da sami dele u školama jer bi verovatno neku izostavili.

- Odlučili smo da u Šabanovu čast ovui godišnjicu izvedemo u humanitarnom karakteru tako da smo predstavnicima ili predsednicima opština ovu pomoć podelili na ravne časti, a oni će najbolje znati kome je najpotrebnija - rekao je Saitović.

pomoć, Niš, dodela pomoći
foto: Kurir.rs/M.S.

Ono što mNišlije svakako očekuju je festival "Me sem šaban" kiji okupi nekoliko nhiljada posetilaca, a koji se tradicionalno održava 8. juna. Zbog epidemioloških mera pomeren je za kraj juna.

Šaban Bajramović je kako nazivaju kralj romske muzike. Magazin "Tajms" ga je uvrstio u deset najpopularnijih džez pevača današnjice. Pevao je širom sveta pred poznatim ličnostima, a iza sebe je ostavio 700 numera. U svom rodnom Nišu gde se rodio 1936. godine preminuo je 2008. godine, dobio je spomenik na niškom keju, a po njemu je dobio ime jedan bulevar.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track