DOĐITE I DODIRNITE DUŠU BANATA: U Kovinu će se 3 dana održavati manifestacija, cilj je da se neguju stari zanati i multietičnost
Foto: Privatna arhiva

10. MANIFESTACIJA "Stari lala"

DOĐITE I DODIRNITE DUŠU BANATA: U Kovinu će se 3 dana održavati manifestacija, cilj je da se neguju stari zanati i multietičnost

Srbija -

U Kovinu će se 25. 26. i 27 juna 2021. godine održati 10. Manifestacija "Stari lala", saopštili su iz organizacionog odbora.

U organizaciji manifestacije učestvuju: Opšte udruženje preduzetnika opštine Kovin, Selekcije OUP opštine Kovin "Stari lala" i lokalne saouprave Opštine Kovin.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Manifestacija će se održati na gradskom trgu u Kovinu, a cilj je promocija opštine Kovin u najlepšem svetlu pod sloganom "Dođite i dodirnite dušu Banata", kao i očuvanje i reanimacija starih zanata i negovanje i očuvanje multietičnosti u opštini Kovin.

Događaj je, takođe, bogat raznim sadržajima. U Kovinu možete kupiti skoro sve ručno pravljeno u Srbiji, kao i razne igde, predavanja i takmičenja. Sve to prati bogat i raznovrstan kulturno umetnički program zasnovan na tradiciji i kulturnoj baštini.

1 / 2 Foto: Privatna arhiva

Prvi put ove godine biće postavljeni predmeti iz tradicije kulturno istorijskih nasleda Banata.

Kako opština Kovin raspolaže sa oko 50.000 hektara obradivih površina, a veliki broj žitelja se bavi poljoprivredom odlučeno je da se i ove godine, kao i prethodnih, bude organizovan mini sajam i promocija novih poljoprivrednih mašina i alata, sajam poljoprivrednih gazdinstava iz svih mesnih zajednica opštine Kovin.

(Kurir.rs/ A. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track