MLADI MUZIČARI POD PROZOROM SVIRAJU PESME TOME ZDRAVKOVIĆA: Andrej i Đorđe pomažu sugrađanima da ULEPŠAJU VEČE voljenoj osobi
Foto: D.Č.

SERENADA ODJEKUJE čačkom

MLADI MUZIČARI POD PROZOROM SVIRAJU PESME TOME ZDRAVKOVIĆA: Andrej i Đorđe pomažu sugrađanima da ULEPŠAJU VEČE voljenoj osobi

Srbija -

Čačani su sve češće svedoci romantičnih večeri u svom gradu.

Davno zaboravljene serenade pod prozorima ponovo su oživele od kada su dvojica srednjoškolaca - šesnaestogodišnjaci Andrej Zoćević i Đorđe Selaković rešili da svoj muzički talenat stave na raspolaganje svima koji žele da svoju pažnju voljenim dragama dokažu ljubavnim pesmama u kasne večernje sate.

Mladi muzičari pohađaju prvi razred Muzičke škole "Dr Vojislav Vučković" u Čačku. Andrej svira violinu još od malih nogu dok je Đorđe virtuoz na gitari. Njihovi profesori kažu da je pred njima blistava muzička karijera.

- Sve je počelo kad smo moju devojku, na njen rođendan, rešili da obradujemo svirkom u ponoć. Ona je bila presrećna ovim gestom - rekao nam je Andrej.

Njihova svirka se brzo pročula među sugrađanima pa su ih mnogi pozvali da to ponove.

- Mi uživamo u tome. Lep je osećaj kad ugledamo ozarena lica devojaka koje se pojave na balkonima... To su trenuci kada prosto osećate ljubav - kaže Andrej.

Romantični mladići kažu da ih pozivaju uglavnom mlađi Čačani, njihovi drugari i poznanici, koji žele da svojim devojkama ulepšaju veče, obično za rođendane, zajedničke značajne datume... Dodaju da za ovu uslugu ne traže novac, ali bakšiš im dobro dođe jer svaki dinar ulažu u svoje školovanje.

- Obično u ponoć odemo pod prozor i zasviramo neku od pesama koje tom paru nešto znače. To su uglavnom pesme od Tome Zdravkovića ili neke teme iz ljubavnih filmova - kazao nam je Đorđe.

Komšije su u tim trenucima zbunjene.

- Prvo negoduju zbog muzike, ali onda kad vide o čemu se radi reaguju lepo. Čak nam i aplaudiraju, smeju se, poneki i zaplaču. Možda se sete nekih njihovih davnih ljubavi i lepših i romantičnih vremena - dodaju mladići.

Čačani su uglavnom oduševljeni idejom dvojice mladih školovanih muzičara koji pokušavaju da vrate stari duh čaršije na Moravi.

- Lepo je čuti tihu svirku violine i gitare u kasne sate... Bravo za te mlade Čačane. Nadamo se da će ideja još više zaživeti i da će svake večeri pod balkonima svirati ovaj dvojac. Divno je kad svirate za ljubav - zaključili su Andrejevi i Đorđevi sugrađani.

(Kurir.rs/D.Č.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track