IHMO POD STARE DANE OTVORIO KRČMU U SRPSKOM SIBIRU: Radi samo dok ne zaveju snegovi, a goste DOČEKUJE TITO (FOTO)
Foto: Rina

neverice

IHMO POD STARE DANE OTVORIO KRČMU U SRPSKOM SIBIRU: Radi samo dok ne zaveju snegovi, a goste DOČEKUJE TITO (FOTO)

Srbija -

U udaljenim selima na Pešteru sav društveni život odvija se u krčmama koje su na ovom terenu izuzetno retke.

Ipak, vremešni Ihmo je odlučio da obraduje meštane koji su odlučili da ostanu na Pešteru, pa je otvorio kafanu na dvomeđi u kojoj nije važno da li ste Srbin, musliman ili Crnogorac, jer su svi, kako kaže, dobrodošli na čašicu razgovora.

- Dugo godina sam radio u trgovini i rešio sam da u penziji otvorim nešto za svoju dušu i moje prijatelje koji će da ovde odmore mozak i uživaju sa merakom. Kafani sam tako i dao ime "Merak" - kazao je povratnik iz penzije u ugostiteljske vode.

Ihmo radi samo određenim danima u godini jer kad zaveju snegovi meštani teško da mogu mrdnuti iz svog seoskog domaćinstva. Ali, kad sa prvim prolećnim danima grane sunce, tada je već druga priča.

1 / 5 Foto: Rina

- Ovde ko god dođe ima utisak da je kod svoje kuće. Držimo i Titovu sliku koja nas i dalje sve spaja. Domaća rakija je naš glavni specijalitet koji svi obožavaju - rekao je Ihmo.

Svoj skromni biznis, tačnije, "kafanicu iz bajke" je smestio na pola puta od Sjenice ka Crnoj Gori u selu Bare pa tako da ko se zaputi iz srpskog Sibira ka manastiru Kumanica sačekaće vas Ihmo sa merakom i Titovom slikom na zidu.

(Kurir.rs/Rina)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track