DONACIJA OD 100 MILIONA ZA DECU NEGOTINA, OBRAZOVANJE I PUTEVE: Novu opremu dobiće 24 škole sa područja opštine
Foto: ELIXIR GRUPA

PODRŠKA

DONACIJA OD 100 MILIONA ZA DECU NEGOTINA, OBRAZOVANJE I PUTEVE: Novu opremu dobiće 24 škole sa područja opštine

Srbija -

Kompanija Eliksir Grupa donirala je 100 miliona dinara opštini Negotin namenjenih deci i njihovom obrazovanju, kao i projekima održivog razvoja.

Predsedniku Opštine Negotin, Vladimiru Veličkoviću, ček je uručila Ružica Popović, majka vlasnika kompanije ''Eliksir Grupa'' i predsednica Fondacije ''Humano srce Šapca".

Eliksir grupa, Elixir
foto: ELIXIR GRUPA

Donacija je deo je zajedničke inicijative ''Za napredak Negotinske krajine" grada Negotina i Eliksir Grupa i zahvaljujući donaciji do kraja godine deca u Negotinu dobiće pet novih igrališta.

Takođe, novu opremu i obnovljene objekte dobiće 24 škole sa područja opštine, a biće obnovljeni putevi u 39 negotinskih sela, dok će zdravstveni centar dobiti dva nova vozila za dijalizu, a sredstva će dobiti i manastir i crkve u Miloševu i Radujevcu.

Veličković je kazao da će Negotin sa Eliksir Grupom i u budućnosti realizovati nove projekte vezane za zaštitu životne sredine i bolji život građana.

''Posvećeni napretku Negotinske krajine, udruženim snagama naši koraci ka uređenijem okruženju i boljoj budućnosti, biće lakši i brži'', kazao je Veličković.

Eliksir grupa, Elixir
foto: ELIXIR GRUPA

U ''Eliksir Grupi'' ističu da u sredinama u kojima posluju duže od dve decenije ostvaruju svoju viziju stvaranja nasleđa kroz održivi razvoj, na dobrobit zajednice i uspeh svakog pojedinca.

Direktorka Eliksir Fondacije Margareta Musić rekla je da odgovornost i održivost za budućnost moraju biti imperativ našeg daljeg zajedničkog razvoja.

''Tome doprinosi i veliki projekat Industrijsko-hemijskog parka, kao i moderan stambeno poslovni kompleks koji ćemo graditi u Negotinu sa ciljem da mlade zadržimo i vratimo u ovaj lepi kraj Srbije'', istakla je Musić.

Predsednik Eliksir Grupe Stanko Popović i predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković su kod biste Stevana Mokranjca zasadili drvo badema kao simbol saradnje i prijateljstva i u znak poštovanja čuvenom kompozitoru.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track