REŠAVANJE ŽIVOTNOG PITANJA: Premijerka Ana Brnabić uručila prve ključeve stanova pripadnicima službi bezbednosti u Kraljevu
Foto: J.S.

SVEČANO

REŠAVANJE ŽIVOTNOG PITANJA: Premijerka Ana Brnabić uručila prve ključeve stanova pripadnicima službi bezbednosti u Kraljevu

Srbija -

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uručila je u ponedeljak u Kraljevu prve ključeve novoizgrađenih stanova za pripadnike službi bezbednosti, a ceremoniji uručenja 11 ključeva novim vlasnicima stanova prisustvovali su i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar odbrane Nebojša Stefanović, direktor Bezbednosno - informativne agencije Bratislav Gašić, kao i čelnici lokalne samouprave i Raškog okruga.

Kraljevo
foto: J.S.

- Kraljevo nije bilo u lakoj situaciji u godinama iza nas. Stopa nezaposlenosti u Raškom okrugu je 2012. godine bila neverovatnih 28,4 odsto. Mnogo smo se trudili i borili, sećam se koliko je predsednik Vučić bio srećan kada smo uspeli da dovedemo „Leoni“ u Kraljevo, kada smo otvorili na hiljade novih radnih mesta. Tako je stopa nezaposlenosti krajem 2020. godine smanjena na 11 odsto, kazala je Brnabić u Kraljevu.

Ona se zahvalila pripadnicima službi bezbednosti za, kako je rekla, odanost državi i narodu i istakla važnost projekata koji se trenutno realizuju, a koji su od strateškog značaja za Kraljevo i Kraljevčane.

- Paralelno sa izgradnjom ovih stanova gradi se i Moravski koridor, a taj auto-put dovešće nove investitore, nove poslove, omogućiće veće plate i veća tržišta. Život u Kraljevu će postati bolji, ovaj grad će postati mesto gde se dolazi zbog posla i visokog standarda. Uz ponovno uspostavljnje letova sa Aerodroma „Morava“ sredinom jula, očekuje nas i izgradnja još jedne poletno - sletne staze za kvalitetniji putnički i kargo saobraćaj, navela je premijerka Srbije.

Ministar policije Aleksandar Vulin naglasio je da je Aleksandar Vučić prvi državnik moderne Srbije koji se brine o rešavanju životnog pitanja pripadnika službi bezbednosti.

- Svi ti ljudi su odlučili su da svoj život posvete Srbiji. Kada je teško srpskom narodu, oni su uvek tu. Došlo je vreme da im se država oduži, a ovo je jedan od načina da im pokažemo koliko nam je stalo do njih i njihovih porodica, kazao je ministar Vulin.

Kraljevo
foto: J.S.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je podsetio da je uručenje ključeva upriličeno na 22. godišnjicu od bitke na Košarama.

- Zahvaljujući ekonomskoj politici koju vode predsednik Vučić, premijerka Brnabić i Vlada Srbije imamo priliku da pokažemo i konkretno hvala pripadnicima službi bezbednosti. Hoćemo da pokažemo da naša briga nije fraza, da ih ne zaboravljamo. Neka se deca i unuci rađaju u ovim stanovima, rekao je Stefanović.

Od predviđenih osam petospratnica, sa ukupno 946 stanova, u kraljevačkom naselju Voćareve livade, posle dve godine, završena je izgradnja dve zgrade sa 214 stanova.

- Grad Kraljevo se ubrzano razvija i ja sam zahvalan predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, predsednici Vlade i svim ministrima koji ne samo da su obezbedili sredstva kako bi naši vojnici, policajci, pripadnici BIA, sudske straže dobili svoje stanove, već ćemo na ovom mestu pored ovako lepih zgrada imati i potpuno novu zgradu Osnovne škole “Sveti Sava” za koju je Vlada Republike Srbije, preko Kancelarije za javna ulaganja, obezbedila 391 miliona dinara, a uskoro će, uz pomoć Ministarstva prosvete, biti sagrađen i vrtić u neposrednom okruženju, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Kraljevo
foto: J.S.

Kako je novinarima rekla potporučnik policije Dragana Stevanović, u kraljevačkoj Saobraćajnoj policiji radi već 19 godina i do sada je stanovala kod roditelja.

- Želim da se zahvalim Vladi i predsedniku Vučiću što su nam omogućili da kupimo stan po povoljnim uslovima, kao i mom ocu koji nam je pomogao da imamo novac za učešće. Sin, koji je trenutno student Filološkog fakluteta, kada se oženi, imaće svoj krov nad glavom, kazala je Dragana Stevanović.

(Kurir.rs/J. S. FOTO: J. S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track