Najnovije vesti

MANJE OD 20 KOVID PACIJENATA U LOZNIČKOJ BOLNICI: U Mačvanskom okrugu 97 obolelih
Foto: T.I.

dobre vesti

MANJE OD 20 KOVID PACIJENATA U LOZNIČKOJ BOLNICI: U Mačvanskom okrugu 97 obolelih

Srbija

Koronavirus se stabilizovao, ali ne i nestao iz lozničkog kraja. Prema zajedničkom izveštaju lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja "Dr Milenko Marin" u ponedeljak su u Trijažnom centru pregledana 64 pacijenta sa akutnim respiratornim tegobama pri čemu se njih trideset prvi put javilo sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je 50 snimaka pluća, a dijagnostikovane su tri nove pneumonije.

Iz Trijaže je četrnaest pacijenata upućeno infektologu, a u ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno obavljena 34 pregleda osoba sa simptomima moguće kovid infekciju od čega je za njih devet to bio prvi dolazak lekaru iz tog razloga. Trenutno se u bolnici nalazi devetnaest kovid pacijenata, jedan manje nego juče.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje u ponedeljak su u Mačvanskog okrugu potvrđena četiri pozitivna uzorka na kovid-19 i svi su iz Loznice dok u preostalih sedam lokalnih samouprava nije bilo ovozaraženih. Obolelih je manje od sto i trenutno ih je 97 u okrugu, a svuda ih je manje od četrdeset. Najviše ih ima Loznica (39), slede Šabac (29), Bogatić (13) u Krupnju ih je devet,

Ljuboviji tri, Malom Zvorniku dva dok se po jedna osoba bori sa virusom u Koceljevi i Vladimircima.

Kurir.rs/ T.I.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja