KULTURA U VREME KORONE: U Kraljevu danas počinje Festival umetnosti Maglič i traje do 26. juna
Ilustracija, Foto: J. S.

kC RIBNICA

KULTURA U VREME KORONE: U Kraljevu danas počinje Festival umetnosti Maglič i traje do 26. juna

Srbija -

Kulturni centar „Ribnica” Kraljevo od 22. do 26. juna organizuje Festival umetnosti „Maglič”, svi programi su besplatni za publiku i održaće se uz poštovanje propisanih epidemioloških mera.

U utorak, 22. juna u 18 časova, u dvorištu Francuske kuće održaće se predstava za decu „Aska i vuk” pozorišta „Kofer teatar”. Predstava je rađena prema pripovetki Iva Andrića i oslikava snove ovčice Aske, strahove njene majke Aje i narav gladnog vuka. Kroz muziku, smeh i humor prilagođen deci, uz pomoć mališana i lovca Mileta, Aska pobeđuje vuka i ostvaruje svoje snove. U predstavi igraju Aleksandra Rukavina, Ana Pavlović i Nikola Simić.

Narednog dana, 23. juna u 19 časova, u galeriji Kulturnog centra u Ribnici biće otvorena izložba „Ako me neko traži, ja sam u svojoj sobi” umetnice Aide Camović iz Novog Pazara. Aida Camović je završila osnovne studije 2018. godine na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, a master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2019. Trenutno je na doktorskim studijama na istom fakultetu, u klasi profesora Radomira Kneževića. Stipendista je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za najbolje studente doktorskih studija u Srbiji. Izlagala je na oko dvadeset kolektivnih i dve samostalne izložbe. Ovo je njeno treće samostalno likovno predstavljanje. Izložba će biti otvorena do 6. jula.

Kraljevo
foto: Kurir/J. S.

U Svečanoj sali Gradske uprave u četvrtak, 24. juna, u 20 časova, održaće se poetsko - muzički program „Vazduh za pevanje”. U programu učestvuju pesnik Dragan Jovanović Danilov, Jana Križak, sopran i Petar Ilić, pijanista. Festival se završava u subotu, 26. juna, nastupom grupe „Mostar sevdah reunion“ na Trgu srpskih ratnika u Kraljevu sa početkom u 21 čas.

Jedinstvenim stilom izvođenja, kombinujući izvorne sevdalinke sa džez, bluz, soul i etno muzičkim elementima, „Mostar sevdah reunion“ oduševljava publiku širom sveta. Njihova muzika se sastoji od sevdaha i sevdalinki u modernim aranžmanima. Sastav čine: Mišo Petrović - solo gitara, Sandi Duraković - ritam gitara, Senad Trnovac - bubanj, Ivan Radoja - violina, Marko Jakovljević - bas, Gabrijel Prusina - klavir, Milutin Sretenović i Antonija Batinić - vokali.

(Kurir.rs/J. S. FOTO: J. S./Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track