ŠIR KAN STRAH I TREPET U VUČJU KOD LESKOVCA: Meštani tako zovu psa lutalicu! Napada ljude, za komunalce neuhvatljiv
Foto: D. M.

opasan pas

ŠIR KAN STRAH I TREPET U VUČJU KOD LESKOVCA: Meštani tako zovu psa lutalicu! Napada ljude, za komunalce neuhvatljiv

Srbija -

LESKOVAC - Meštani Vučja strahuju od jednog od dvadesetak pasa lutalica koji, kako tvrde, gospodare ulicama ove varošice nadomak Leskovca i uznemiravaju prolaznike.

Taj pas mešanac, koga su prozvali Šir Kanom jer je po njihovom opisu “veliki i opasan kao tigar iz crtanog filma”, danas je napao jednu ženu iz ove varošice, a iz njegovih čeljusti je otgrao radnik zoo-higijene.

“I onda je pobegao. Taj pas je opasan, kao i još jedna ženka rotvajlera. Zaista ne znamo šta da radimo i kako da rešimo problem. Ljudi su uplašeni i obazrivo i sa strahom izlaze na ulicu”, priča za Kurir Vučjanac Nenad Anđelković.

U leskovačkom “Komunalcu”, koje gazduje azilom za pse i pri kojem radi zoo-higijena i takozvana šinterska služba, priznaju da imaju problem sa tim psom.

“On se krije u napuštenim fabričkim pogonima. Jeste malo veći pas, veličine vučjaka, i deluje zastrašujuće. Mi u Vučju imamo akcije hvatanja lutalica svakog utorka i četvrtka, tako da ćemo pokušati da ga zbrinemo na sigurno već sutra”, kaže direktor JKP “Komunalac” Vladimir Sinadinović.

On napominje da se lutalicie moraju hvatati i zbrinjavati po određenim pravilima i u humanim uslovima.

“Tu je i problem sa vlasničkim psima koji su ostavljeni na milost i nemilost ulice. Sve češće zbrinjavamo napuštene pse, a vlasnicima apodnosimo prijave”, tvrdi Sinadinović.

Od početka ove nedelje, radnici zoo-higijene zbrinuli su u azil za pse šest lutalica iz Grdelice i pet iz Vučja.

(Kurir.rs/D.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja