PROSTOR ŽIVI DVA SPRATA NIŽE: Izložba mladih umetnika Jovane i Dušana otvara se u petak u Vranju
Foto: Kurir/T.S.

u 19 časova

PROSTOR ŽIVI DVA SPRATA NIŽE: Izložba mladih umetnika Jovane i Dušana otvara se u petak u Vranju

Srbija -

Dušan i Jovana otvaraju prostore u kojima se pronalaze na putu ka sebi i
suštini.

Izložba pod nazivom „Prostor živi dva sprata niže“, mladih umetnika Jovane Mitrović i Dušana Jovčića biće otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju u petak, 25. juna, u 19 časova.

"Prostor je ono u čemu se materija fizički prostire. Dušan i Jovana nam u svojim delima otvaraju prostore u kojima se pronalaze na putu ka sebi i suštini. Na prvi pogled u tom hodu oni su dosta slični, a opet jako različiti", navode organizatori izložbe.

Vranje, izložba, Jovana Mitrović, Dušan Jovčić
foto: Kurir/T.S.

Dušan Jovčić, crtežima i slikama pokazuje kuće, dvorišta, ulice, zgrade koje kao da su pred nama, one su stvarne. Imamo osećaj da hodamo sa njim tim predelima iako kao utisak preovladava samoća.

Jovana Mitrović, grafikama i kolažima kao da spaja dimenzije, enterijere, eksterijere otvarajući portale pred nama. U nekim segmentima, to je realno a opet nadrealno, prostor u prostoru'', navodi u recenziji akademska slikarka Vesna Marinković Stanković.

Postavku će svakog radnog dana u Galeriji Narodnog univerziteta od 8 do 20 časova, moći da pogledaju ljubitelji likovne umetnosti.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja