JUBILEJ KUD "KARADŽIĆ" IZ LOZNICE: Korona odložila proslavu 170. rođendana zato godinu dana kasnije slave punom parom
Foto: T. Ilić

stari a mladi

JUBILEJ KUD "KARADŽIĆ" IZ LOZNICE: Korona odložila proslavu 170. rođendana zato godinu dana kasnije slave punom parom

Srbija -

Lozničko kulturno-umetničko društvo "Karadžić" je za prošlu godinu u kojoj je trebalo da obeleži svoj 170 rođendan pripremilo mnoštvo programa, ali je pandemija kovida pokvarila njihove planove.

Loznica
foto: T. Ilić

Sada je situacija drugačija pa iz "Karadžića" najavljuju programe koji će prethoditi predstojećem Vidovdanu, ali biti održavani i tokom leta. Prvi program izveden je u utorak na sceni Vukovog doma kulture gde su članovi Pozorišta "Karadžić" izveli prvu reprizu predstave "I tako te stvari" premijerno odigrane na nedavnom 14. Festivalu glumačkih ostvarenja u Loznici. Sutra će u Galeriji Mine Karadžić biti otvorena izložba ’Slike/instalacije/objekti’’ članova likovne grupe N-8, Anđelka Tešmanovića i Stanoja Tešića, a guslarska sekcija ‘’Vuk Karadžić’’ prirediće u subotu u amfiteatru Crkve Pokrova Presvete Bogorodice Vidovdansko guslarsko pričešće "U slavu Vidovdana". Nedelja je rezervisana za književni klub i 17. Pesničko pričešće koje će biti priređeno na istom mestu, kod stare crkve. To je samo početak planiranih programa koji će kao i minulih godina u okviru "Lozničkog leta" biti izvođeni i na šetalištu, ispred Vukovog doma kulture svakoga četvrta, a nastupiće sve sekcije KUD "Karadžić".

One će izvesti sve ono što nisu mogle prošle godine, a Lozničani u letnjim večerima imati priliku da uživaju u pesmi, igri, muzici ili glumi članova najstarijeg kulturno-umetničkog društva na Balkanu. Programi "Kulturnog leta" počeće naredne sedmice i trebalo bi da traju tokom jula i avgusta.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track