Mirović: Otvoren dvorac Hertelendi i novoizgrađena fiskulturna sala u Bočaru
Foto: vojvodina.gov.rs

Mirović: Otvoren dvorac Hertelendi i novoizgrađena fiskulturna sala u Bočaru

Srbija -

„Дворац Хертеленди од данас је у функцији, имамо употребну дозволу, и од јесени очекујемо посете деце из целе наше земље, што је изузетно значајно за Бочар и општину Нови Бечеј“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка дворца у Бочару, чију је реконструкцију и доградњу финансирала Покрајинска влада са готово 400 милиона динара.

Igor Mirović
foto: vojvodina.gov.rs

Мировић је данас обишао и новоизграђену фискултурну салу у ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Бочару, којом су мештани овог села у новобечејској општини коначно добили квалитетне услове за бављење спортом, али и за одржавање пригодних манифестација.

„Захваљујући овим двема заједничким инвестицијама имаћемо више младих и више ученика у овом селу и зато верујем у његов опстанак“, рекао је Мировић.

Igor Mirović
foto: vojvodina.gov.rs

Он је истакао да дворац Хертеленди има велику перспективу, јер је намењен за боравак деце предшколског и раног основношколског узраста која ће на једном месту имати квалитетне услове за боравак у природи, бављење спортом, упознавање културе и свих лепота овог дела Војводине.

„Покрајинска влада и локална самоуправа формираће заједничку установу која ће преузети обавезе и креирати садржајне програме. Утврдићемо моделе финанирања и верујемо да је ово велика ствар која ће оживети ову општину“, казао је Мировић додавши да комплекс може да прими сто двадесеторо деце.

Igor Mirović
foto: vojvodina.gov.rs

Председник Општине Нови Бечеј Саша Максимовић изразио је задовољство што је након толико чекања Хертеледи отворен и то захваљујући, како је навео, подршци Покрајинске владе и председника Мировића, оценивши да је реч о објекту који је на понос те општине, Војводине и целе земље.

Догађају су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш, потпредседник Покрајинске владе Бранко Ћурчић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track