NA EVROPSKOJ OLIMPIJADI GIMNAZIJALAC IZ VRANJA OSVOJIO 3. MESTO: Bila izuzetna konkurencija, takmičilo se 140 učenika iz 16 država
Foto: Gimnazija Bora Stanković

bravo

NA EVROPSKOJ OLIMPIJADI GIMNAZIJALAC IZ VRANJA OSVOJIO 3. MESTO: Bila izuzetna konkurencija, takmičilo se 140 učenika iz 16 država

Srbija -

Učenik prvog razreda Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju Filip Đorđević osvojio je bronzanu medalju na Evropskoj geografskoj olimpijadi.

Olimpijada je zbog trenutne epidemijske situacije održana onlajn. Takmičari su bili podeljeni u dve grupe - juniore i seniore. Takmičenje je bilo na engleskom jeziku što zahteva dobro poznavanje engleskog jezika. Kao junior u timu Filip se takmičio sa još četiri takmičara iz Beograda sa kojima je bio svakodnevno u kontaktu. Razmenjivali su iskustva i međusobno se bodrili. To se isplatilo, jer su na kraju svi dobili medalju.

Filip je je osvojio treće mesto i bronzanu medalju. Filip je predstavljao svoju zemlju, grad i školu na sedmoj Evropskoj olimijadi, kaže profesorka geografije mentor Vesna Bogdanović profesorka geografije i ističe da je verovala u njegov uspeh, rad i spremnost.

- Bila je izuzetna konkurencija gde se takmičilo 140 učenika iz 16 država. Ekipa juniora je u svojoj konkurenciji u timskom delu takmičenja osvojila treće mesto za poster prezentacije i za kulturni performans. Filip je u pojedinačnom takmičenju osvojio bronzanu medalju. Ovo je moje treće učešće kao mentora i druga osvojena medalja. Pre dve godine imali smo srebrnu medalju, a sada je moj cilj osvajanje zlatne medalje - kaže profesorka.

Direktorka vranjske gimnazije Suzana Mišić Stanković ističe da izuzetan uspeh učenika i profesora škole i osvojena bronza, su potvrda velikog rada, postignuća i ponos ove obrazovne ustanove, grada i države. Ona je ponosna na uspeh vranjskog gimnazijalca.

Test se sastoji iz tri dela - pisanog, multimedijalnog i terenskog rada. Sve se radilo preko određene platforme. Filip je imao priliku da upozna vrašnjake iz Evrope i postigne veliki uspeh.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track