KRUŠEVAC ULAŽE U SVOJU BUDUĆNOST: Nagrade za najbolje osnovce i srednjoškolce
Foto: Ž.M.

dobra investicija

KRUŠEVAC ULAŽE U SVOJU BUDUĆNOST: Nagrade za najbolje osnovce i srednjoškolce

Srbija -

Povodom Dana grada Kruševca – Vidovdana, u holu zgrade Gradske uprave, danas su dodeljene tradicionalne nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Kruševca. Priznanja su uručili gradonačelnik Jasmina Palurović i predsednik Komisije za stipendiranje i nagrađivanje učenika i studenata grada Kruševca, Jelena Nikolić.

Nagrađenim učenicima obratila se gradonačelnik Jasmina Palurović: “Zapažene rezultate koje ste ostvarili na prestižnim takmičenjima, svedoče o velikom trudu i vašim ozbiljnim pripremama uz podršku nastavnika i profesora. Ovom prilikom zahvaljujem se ne samo vama, već i nastavnicima koji su vam nesebično pomogli stručnošću i obrazovanjem, kao i roditeljima koji su vas podržali. Postignutim uspesima, ne samo da prezentujete svoj grad, već uspostavljate nove sisteme vrednosti i postavljate norme budućim generacijama”.

Kruševac, đaci, nagrade, osnovci, srednjoškolci
foto: Ž.M.

Diplome, knjige (“Sabrana dela” Jovana Dučića) i novčane nagrade dobilo je 115 učenika osnovnih i srednjih škola, za osvojenu 101 nagradu, 88 pojedinačnih i 13 ekipnih. Za osvojeno jedno od prva tri mesta, odnosno nagrade na pojedinačnim republičkim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja, učenici su nagrađeni novčanom nagradom u iznosu od 12.000 dinara. Za osvojeno jedno od prva tri mesta, odnosno nagrade na ekipnim republičkim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama znanja, učenici se nagrađuju novčanom nagradom od 15.000 dinara po ekipi.

Dve i više nagrada na republičkim takmičenjima osvojilo je 9 učenika, republičke nagrade 99, a 16 učenika međunarodne.

U muzičkom programu učestvovao je prvak beogradske opere Dragoljub Bajić, uz pratnju frulaša Luke Milanovića.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track