LOZNICA DOBIJA OBDANIŠTE SA 270 MESTA: Potpisan ugovor u Ministarstvu prosvete (FOTO)
Foto: Kurir/T.I.

RADOVI GOTOVI ZA GODINU DANA

LOZNICA DOBIJA OBDANIŠTE SA 270 MESTA: Potpisan ugovor u Ministarstvu prosvete (FOTO)

Srbija -

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić potpisao je u okviru Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja ugovor o izvođenju radova i finansiranju izgradnje predškolske ustanove u Loznici sa Ljubinkom Đokićem, pomoćnikom gradonačelnika toga grada, objavljeno je danas na sajtu tog ministarstva. Radovi bi trebalo da budu završeni u roku od godinu dana od početka gradnje.

obdanište, Loznica
foto: Kurir/T.I.

U Loznici će gradnjom nove predškolske ustanove biti obezbeđeno 270 novih mesta, a naš zajednički cilj je da deci obezbedimo što bolje uslove za rad i boravak dece u vrtićima, navodi sajt reči ministra Ružića. Projekat inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja realizuje se uz pomoć zajma Svetske banke. Ukupan iznos zajma je 47 miliona evra. Cilj Projekta je unapređivanje kvaliteta predškolskog sistema, s posebnim naglaskom na povećanje dostupnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja deci iz društveno osetljivih grupa. Projekat u najvećem delu obezbeđuje izgradnju novih ili dogradnju postojećih vrtića u 35 lokalnih samouprava u Srbiji. Druga njegova komponenta uključuje podršku uvođenju i primeni novih Osnova programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja i unapređivanje inicijalnog obrazovanja i profesionalnog razvoja zaposlenih u sistemu PVO.

obdanište, Loznica
foto: Kurir/T.I.

Projekat uključuje pružanje podrške deci i porodicama iz osetljivih društvenih grupa kroz saradnju na lokalnom nivou i finansiranje lokalnih projekata 34 opštine, navodi ministarstvo. Loznici je potrebno novo obdanište što potvrđuje i podatak da je u Predškolsku ustanovu "Bambi" u celodnevni boravak i predškolski pripremni program od septembra upisano 261 dete, a njih 286 ostalo je na listi čekanja. Poslednje obdanište izgrađeno u Loznici je "Čarolija" na Lagatoru, otvorena pre devet godina i samo te 2012. nije bilo liste čekanja. Inače, novo obdanište biće sagrađeno pored izdvojenog odeljenja OŠ "Kadinjača" u Lozničkom polju.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track