KURIR TELEVIZIJA

VELIKI HUMANISTA: Poklonio vozilo Crvenom krstu, sad hrana neometano stiže u kuće najugroženijih baka i deka

Srbija -

Dobrota, skromnost i humanost krase Zaječarca Milorada Jagodića. Iako je do sada više puta pomagao onima kojima je pomoć neophodna, donacijom terenskog vozila zaječarskom Crvenom krstu postao je najveći donator ove humanitarne organizacije. Uz njegovu pomoć sada svoje pakete hrane lako mogu da dopreme do 12 najugroženijih staračkih domaćinstava.

Sa predstavnicima Crvenog krsta Jagodić je obišao nekoliko domaćinstava u zaječarskom selu Lasovu gde živi oko 150 meštana zašlih u devetu deceniju života, od kojih se nekima dopremaju obroci iz Narodne kuhinje.

humanista iz Zajecara
foto: Kurir Televizija

"Puno mi je srce, kao da sam njihov član. Ispunio sam sebi želju, a odluku sam doneo u roku od dva dana. Svi ćemo nekad da dođemo u te godine", poručio je Milorad Jagodić.

Meštanke Borislava Slavković kaže da im pomoć mnogo znači, a Branislava Ivanović se slaže sa njom jer, kako kaže, nije u stanju da radi.

Terensko vozilo koje je Crvenom krstu poklonio Jagodić najveća je pojedinačna donacija zaječarskom CK ikada i pomoći će da se hrana doveze do 300 korisnika Narodne kuhinje u 38 zaječarskih sela.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:19

Milenko Janićijević: Humanitarac sa cerebralnom paralizom, koji ruši sve predrasude

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track