LEP POTEZ OPŠTINE VARVARIN: Besplatni udžbenici za sve buduće đake prvake
Foto: Ž. M.

podsticaj

LEP POTEZ OPŠTINE VARVARIN: Besplatni udžbenici za sve buduće đake prvake

Srbija -

Opština Varvarin odlučila je da obezbedi besplatne udžbenike za sve buduće đake prvake iz svih pet osnovnih škola sa teritorije ove lokalčne samouprave.

"Opštinska uprava raspisaće javnu nabavku udžbenika za đake prvake, a mi smo budžetom za 2021. godinu predvideli da će lokalna samouprava ove godine obezbediti besplatne udžbenike za sve mališane sa teritorije naše opštine koji polaze u prvi razred. Želja nam je bila da sve roditelje i đake obradujemo ovim malim, ali značajnim poklonom i da im na taj način poželimo uspešan početak školske godine. Mnogi roditelji su nam postavljali pitanja da li ostaje odluka o besplatnim udžbenicima, evo sada zvanično ih obaveštavam da će biti raspisana nabavka po spiskovima udžbenika koje su prijavljivali direktori škola”, kaže predsednica opštine dr Violeta Lutovac Đurđević.

Čelnica ove pomoravske opštine istakla je odličnu saradnju sa svim direktorima osnovnih škola, izražen timski rad i pokazanu ozbiljnosti u realizaciji ove aktivnosti koja je veoma značajna za roditelje đaka prvaka u Temnićkom kraju.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track