VAŽNA LEKCIJA ZA BUDUĆE ŠAMPIONE: I deca moraju da znaju da pregorevanje na suncu IZAZIVA RAK KOŽE! FOTO
Foto: Kurir

čas u sokobanji

VAŽNA LEKCIJA ZA BUDUĆE ŠAMPIONE: I deca moraju da znaju da pregorevanje na suncu IZAZIVA RAK KOŽE! FOTO

Srbija -

Više od 120 devojčica i dečaka pregledali su dermatovenerolozi u odbojkaškom kampu Vanje Grbića u Sokobanji i održali im važno predavanje o štetnosti pregorevanja na suncu i korišćenja solarijuma.

Tim vrhunskih stručnjaka u ime Euromelanoma, evropskog udruženja za borbu protiv raka kože, čija je nacionalna koordinatorka za Srbiju prof. dr Danica Tiodorović, objasnio je mladom odbojkašicama i odbojkašima, koji su trenirajući i igrajući na pesku često izloženi jakom suncu, šta znači pravilna zaštita od sunca. A to zapravo život znači.

Sokobanja
foto: Kurir

- Pregledali smo kožu svoj deci, ali i objasnili koliko je opasno pregorevanje na suncu tokom detinjstva. Kao i što slogan ovogodišnje Euromelanom kampanje glasi "Vaša prošlost određuje vašu budućnost", ovi mladi sportisti, koji odbojku i važne životne lekcije sada u Sokobanji uče od najboljeg, našeg olimpijskog šampiona, treba da nauče i kako da štiteći svoju kožu zaštite sopstveni život i budućnost - kaže profesorka Tiodorović, koja zahvaljuje Vanji Grbiću na pomoći u edukaciji dece o ovoj važnoj temi.

Sokobanja
foto: Kurir

U Sokobanji su i o štetnosti solarijuma i drugim aspektima prevencije od raka kože s najmlađima razgivarali i prof. dr Lidija Kandolf Sekulović, prof. dr Željko Mijušković, doc. dr Jelena Stojković Filipović, koja je održala i posebno predavanje o melanomu i zaštiti od sunca, i dr Slađana Cekić.

Ovo je već druga subota zaredom da dermatovenerolozi rade s decom u kampu Vanje Grbića u Sokobanji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track