KURIR TELEVIZIJA

NEMOGUĆE NAĆI SMEŠTAJ U NOVOM SADU TOKOM EXIT FESTIVALA: Cene pansiona od 50 do 180 evra ZA DAN, a sve je POPUNJENO

Srbija -

Zbog korona virusa i nemogućnosti kontrole broja osoba u Exit kampu, taj vid smeštaja ove godine neće biti formiran u blizini novosadske tvrđave i Dunava. Iz tog razloga ne čudi što je interesovanje za privatnim apartmanima u Novom Sadu višestruko povećano.

Danima uoči najvećeg regionalnog festivala gotovo je nemoguće naći slobodnu sobu, koje se u zavisnosti od veličine, lokacije i broja dana za iznajmljivanje mogu naći od 50 evra do 180 evra za dvoje dnevno.

Njegoš Radović, vlasnik apartmana za Kurir televiziju objašnjava da za razliku od ranijih godina, kada su dolazili u grupama od po deset ljudi, ove godine nije tako.

"Sada imamo dve, tri, do četiri osobe najviše po apartmanu", navodi Radović.

Tihana Putin iz Turističke organizacije Novi Sad navodi da su mnogi stanodavci cene digli za 20 odsto uoči festivala.

stanovi
foto: Kurir Televizija

"Neki su podigli i u visioni od 100 odsto. Važno je napomenuti da su i najskuplji smeštajni kapaciteti izdati u periodu Exita, što znači da je ljudima veoma važno da u ovom periodu budu u Novom Sadu", objašnjava ona i dodaje da turisti dolaze iz Francuske, Nemačke, Španije, Velike Britanije, Rusije, Egipta, Tunisa...

Dolasku domaćih i stranih posetilaca raduju se i ugostitelji koji se nadaju da će Egzitaši, tradicionalno, pre odlaska na tvrđavu, osveženje potražiti u gradskim kafićima.

Karmen Krivokapić iz Udruženja ugostitelja obećava da cene u ugostiteljskim objektima neće poskupeti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:34

Exit festivao od 8. do 11. jula

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track