POEZIJOM ZA POVRATAK U ŽIVOT Glavna medicinska sestra u Službi za zdravstvenu zaštitu žena Duška Stojković objavila knjigu poezije
Foto: ZC Vranje

38 godina staža

POEZIJOM ZA POVRATAK U ŽIVOT Glavna medicinska sestra u Službi za zdravstvenu zaštitu žena Duška Stojković objavila knjigu poezije

Srbija -

Viša akušerska medicinska sestra, Duška Stojković ima 38 godina staža i 8 godina radi na poslovima glavne medicinske sestre u Službi za zdravstvenu zašitu žena Doma zdravlja u Vranju.

Višu medicinsku školu završila je u Sofiji na međunarodnoj razmeni studenata. Tamo je kao student dobila nagradu za najbolje obavljanje praktičnog u Ginekološko-akušerskoj klinici "Tina Kirkova" u Sofiji.

poezija
foto: ZC Vranje

Poeziju je počela da piše još u srednjoj školi i ovo je njena prva objavljena knjiga poezije nastala uz podršku, porodice, supruga i dva sina, na prvom mestu, a potom se ređaju zahvalnice doktoru Srđanu Tomiću i najveću zahvalnicu autorka knjige poezije "Moja zvezda" upućuje Jasmini Ristić, glavnoj sestri Zdravstvenog centra Vranje i predsednici Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Vranje uz čiju je podršku objavljena knjiga poezije "Moja Zvezda".

poezija
foto: ZC Vranje

"Duška Stojković, izuzetna žena i profesionalac u svom medicinskom poslu, jaka i zrela ličnost, kao pesnikinja je ispoljila sebe u svetlu osećajnosti za sve što je okružuje, u svojoj prvoj zbirci poezije "Moja zvezda". Ona je udahnula život svojim pesmama, protkala ih svojim mislima i njihovom prirodnom melodijom dodiruje naše duše nežno, da ne povredi ničija osećanja", stoji u recenziji zbirke poezije "Moja zvezda", Duške Stojković, koju potisuje Ana Mitić Stošić, profesorka srpske književnosti i jezika.

Jasmina Ristić, predsednica Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Vranje kaže da su ovakvi poduhvati, kao što je objavljivanje knjige poezije "Moja zvezda", briga i podstrek za očuvanje našeg mentalnog zdravlja.

"Duška Stojković je bila moj mentor kada sam kao početnica počela da radim u Zdravstvenom centru Vranje. Njena predanost poslu i profesinalnost za mene su model kako medicinska setra treba da radi ovaj humani i izuzetno osetljiv posao.

poezija
foto: ZC Vranje

Knjiga poezije "Moja zvezda" pojavljuje se u našem sazvežđu onda kada nam je najpotrebnija, u vreme nakon teške godine borbe sa kovidom i neizvesnosti koja i dalje traje, da se na trenutak opustimo, da povratimo veru u ljubav i u ljude koji nas okružuju", rekla je Jasmina Ristić, napominjući da je uvek tu da podrži svoje kolegenice u svim aktivnostima, jer briga za zdravlje svih nas danas prevazilazi okvire stručne pomoći koje medicinske sestre i tehničari pružaju na svom radnom mestu.

Duškina knjiga poezije naišla je na veliku podršku i oduševljenje među zaposlenima u njenoj matičnoj službi."U Službi su oduševljeni, pružaju mi podršku i zapravo nisu znali da pišem poeziju. Kući, imam pesama za još ovakve dve knjige poezije. Nadam se da će i one "ugledati svetlost dana" i dotaknuti mnoge duše. Mislim da svako prenađe delić sebe u mojim pesmama", skromna je Duška Stojković kada govori o svojim pesmama, svojim zvezdama.

Par pesama je objavila na svom Fejsbuk profilu i divno su primljene. Duška se nada da će se steći uslovi za promociju njenog prvenca i da će imati priliku da uživo a ne samo putem društvenih mreža razgovara sa ljudima o svojoj poeziji.

"U zbirci se od početka do kraja ispoljava lirizam osećajne duše i pitka svežina reči o mladosti, ljubavi i životu, tražeći mnoge sredne duše među čitaocima. Duška nam je dočarala svoju zvezdu pesmama i sve nas poziva za prijatelja iskrenim stihovima. Hvala joj za ljudskost i emocije koje nosi u sebi, a koje nam je ovom knjigom podarila", završava svoju recenziju za knjigu poezije "Moja zvezda" Ana Mitić Stošić, profesorka srpske književnosti i jezika.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track