SREMSKA MITROVICA: Nedimović otvorio sajam poljoprivrede Agrosirm
Foto: Nemanja Nikolić

na sremskomitrovačkom Hipodromu

SREMSKA MITROVICA: Nedimović otvorio sajam poljoprivrede Agrosirm

Srbija -

SREMSKA MITROVICA - Dvodnevni poljoprivredni sajam Agrosirm, danas je u Sremskoj Mitrovici svečano otvorio ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Agrosirm je osmišljen kao mesto okupljanja privrednih subjekata iz oblasti poljoprivrede, finansijskog sektora, mehanizacije, prehrambene industrije, stočne hrane, turizma i ruralnog razvoja.

Sajam se održava na sremskomitrovačkom Hipodromu, na oko 10.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Na ovogodišnjem sajmu su se predstavili vodeći svetski i domaći agro brendovi i njihovi noviteti.

Od ove godine uvedene su novine u organizaciji Sajma, te su u program uvršteni konferencijski sadržaji, edukativne sesije, okrugli stolovi i predavanja.

Cilj je unapređenje poslovanja u agraru i što veći broj registracija gazdinstava.

Nedimović je obišao standove na Sajmu, a obraćajući se prisutnima osvrnuo se na ono što su samo neki od potencijala u agraru, kada je u pitanju izvoz, a što su posetioci imali prilike da vide i na Sajmu.

"Proizvodi koje mi možemo da isporučimo bez carine su ovčije, kozje mleko i voćne rakije. To nam pruža nove prilike. Nemojte zaboraviti da naš izvoz prema Rusiji je do sada bio oko 365 miliona dolara, uvoz je bio 114, ostvarili smo, dakle, profit", rekao je ministar Nedimović.

Izlagači su izrazili veliko zadovoljstvo, jer su konačno posle godinu i po dana imali priliku da prezentuju svoje proizvode.

"Svaka reklama nam je dobra, ovde kupci mogu da probaju naše proizvode i da se uvere u kvalitet, samim tim da mi steknemo nove i redovne mušterije", kaže za Tanjug Aleksandar Zzilic proizvođac sira iz sela Martinci.

Više od stotinu izlagača će i sutra biti na istom mestu, kada se očekuje još veći broj posetilaca.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track