MEŠTANI PRANJANA HOĆE DA TUŽE MESNU ZAJEDNICU: Buknuo rat u glavnoj ulici zbog lipa starih 70 godina! (VIDEO)
Foto: Glas zapadne Srbije

Komšije traže da ih grad počupa

MEŠTANI PRANJANA HOĆE DA TUŽE MESNU ZAJEDNICU: Buknuo rat u glavnoj ulici zbog lipa starih 70 godina! (VIDEO)

Srbija -

GORNJI MILANOVAC - Meštani Pranjana zahtevaju da se uklone lipe koje ugrožavaju ulazak u dvorište kuća i zbog kojeg su one ispucale i nanele štetu kolovozu.

S obzirom da je ovih dana krenula rekonstrukcija glavne pranjanske ulice na putu se isprečilo nekoliko problema, a najveću pažnju skrenule su lipe stare 70 godina koje se nalaze neposredno uz trasu puta, piše Glas zapadne Srbije.

Nekoliko aktivista Ekološke organizacije "Suvoborska greda" usprotivilo se uklanjanju lipa, međutim meštani koji žive u glavnoj ulici danas su saopštili da se ne slažu sa takvim stavovima i traže da odmah na lice mesta izađe šumarski inspektor i Ekološka organizacija opštine Gornji Milanovac, kako bi naložila uklanjanje lipa koje već decenijama ugrožacvaju ne samo put, već i kuće koje su na pojedinim mestima ispucale, a koren stoletnog drveća podigao temelje.

Pranjani
Pranjanifoto: RINA

„Niko ovde nije za to da ostanu lipe koje ugrožavaju saobraćajnice i domove. Apasolutno smo saglasni da šumarski inspektor izađe na teren i naloži uklanjanje stabala koja su već trula i čiji je koren prošao ne samo ispod saobraćajnice, već i ispod temelja nekoliko pranjanskih kuća. Suludo je, razgovarao sam sa komšijama i svi do jednog podržavaju takav stav”, kaže Radoš Railić veterinar koji u centralnoj varošici drži veterinarsku ambulantu.

Pranjani, asfaltiranje
foto: Youtube Printscreen

Njegovo mišljenje podržao je i Milutin Prodanović Čibi, ali i Milovan Stanojević – Ginić.

Pojedini meštani kojima su lipe nanele veliku štetu na objektima kažu da će tužiti izvođače puteva i mesnu zajednicu ukoliko ne uklone stabla koja su već dugogodišnji problem Pranjanaca.

Inače, izvođač radova je prvobitno odustao da ukloni lipe sa trase puta i ostaje da se vidi kako će se reagovati na poziv meštana, starosedelaca varošice koji traže da se radovi izvedu po propisu i kako treba.

Radovan Veselinović predsednik MZ Pranjani kaže da su odustali od vađenja rastinja zbog pritiska iz jednog dela ekološkog društva Suvoborska greda.

„Sve činimo da napravimo saobraćajnicu na koju će se ponositi celo selo. Država je odvojila ogromna sretstva prvi put posle pola veka. Hoću samo da se dogovorimo kao ljudi, nećemo pakost i inat. Svi se mi dobro znamo i kada se ubrzo sretnemo na ovoj našoj aveniji da se pozdravimo kao normalan svet”, kaže Veselinović.

Kurir.rs/Glas zapadne Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track