Radovi na Manasiji dobro odmiču
Foto: Shutterstock

Radovi na Manasiji dobro odmiču

Srbija -
Manasija je biser koji nas obavezuje, rekao je ministar kulture Bratisalv Petković

DESPOTOVAC - Ministar kulture, informisanja i dijaspore Bratislav Petković ocenio je da arheološki i konzervatorski radovi na srednjovekovnom manastiru Manasija kod Despotovca "iznenađujuće dobro odmiču i Ministarstvo će nastaviti da ih finansijski podržava".

"Manasija je biser koji nas obavezuje", rekao je Petković sinoć prilikom posete manastiru u pratnji predsednika opštine Despotovac Mališe Alempijevića, savetnika Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Gordane Simić i igumanije manastira mati Pavle.

"Baštiniti ovako nešto je velika obaveza ne samo Despotovca, već cele zemlje i naravno Ministarstva kulture, Vlade Srbije", rekao je Petković.

On je istakao da se približava 2018. godina i 600. godišnjica manastira. "Trudićemo se da svi radovi budu završeni i da sve bude spremno za proslavu", dodao je Petković.

"To dugujemo despotu Stefanu Lazarević, ktitoru, dugujemo generacijama koje dolaže", rekao je Petković koji je Manasiju posetio u okviru kulturne manifestacije "Dani srpskog duhovnog preobraženja" koju je sinoć otvorio u Despotovcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track