KORONA U LOZNICI: Hospitalizovana tri kovid pacijenta
Foto: T. ilić

epidemiološka situacija

KORONA U LOZNICI: Hospitalizovana tri kovid pacijenta

Srbija -

Korona je na kolenima, ali nije potpuno savladana pokazuju brojke iz zajedničkog izveštaja lozničke Opšte bolnice i Doma zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’.

U Trijažnom centru pregledano je 28 pacijenata sa akutnim respiratornim tegobama, njih trinaest javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok su ostalo bili kontrolni pregledi. Služba za radiološku dijagnostiku uradila je petnaest snimaka pluća i dijagnostikovana je jedna nova pneumonija. Četiri pacijenta su iz Trijaže upućena infektologu na dodatni pregled, a u ambulanti Infektivnog odeljenja ukupno je primljeno petnaest osoba sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, od kojih je bilo sedam prvih pregleda.

U bolnici se trenutno nalaze tri kovid pacijenta na Grudnom koje ima više od četrdeset mesta, jedan manje nego juče.

Prema podacima šabačkog Zavoda za javno zdravlje prošle sedmice, od 5. do 11. jula, u okrugu je potvrđeno ukupno šest pozitivnih uzoraka na kovid-19. Tri su bila u Šapcu, dva Loznici i jedan u Vladimircima. Minulog vikenda nije bilo pozitivnih kao ni dva puta prošle sedmice.

Tokom jučerašnjeg dana potvrđen je jedan pozitivan uzorak u Šapcu. U okrugu je osamnaest obolelih, četiri manje nego u subotu. Šabac ima šest osoba koje se bore sa kovidom, Krupanj četiri, Loznica i Vladimirci po tri, Mali Zvornik dve dok ih nemaju Bogatić, Koceljeva i Ljubovija.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track