ZASEDAO GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Stanje u Loznici stabilno ipak treba POJAČATI KONTROLE!
Foto: Kurir/T.Ilić

ZASEDAO GRADSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Stanje u Loznici stabilno ipak treba POJAČATI KONTROLE!

Srbija -

LOZNICA - Na osnovu informacija iz lozničke Opšte bolnice, Doma zdravlja ‘’Dr Milenko Marin’’, lozničke Policijske stanice i Gradske uprave trenutna situacija sa zaraznom bolešću kovid -19 ocenjena je kao stabilna i mnogo bolja nego u prvom polugodištu. To je navedeno u saopštenju sa današnjeg (14.7) zasedanja Gradskog štaba za vanredne situacije Loznice.

U saopštenju se ističe da se na bolničkom lečenju trenutno nalaze dva kovid pacijenta, ali i da su i dalje na snazi sve propisane mere i uputstva Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja donete sredinom juna ove godine. Štab zbog pojave novog delta virusa kovida nalaže svim raspoloživim inspekcijskim službama kontrolu poštovanja propisane razdaljine u zatvorenom prostoru ugostiteljskih objekata, mestima gde se organizuju slavlja i privatne proslave, javnom prevozu, na sportskim i rekreativnim manifestacijama i velikim trgovinskim lancima.

Loznica
foto: Kurir/T.Ilić

- Radi veće bezbednosti i pružanja podrške primeni protivepidemijskih mera potrebno je da sve inspekcijske službe, komunalna milicija i MUP uporedo uspostavljaju savetodavne, profesionalne i preventivne kontakte u cilju sprečavanja novog epidemijskog talasa, zbog čega uvek postoji opasnost da se bolest proširi i bukne na svakom mestu – navodi Štab.

Razmatran je i rad protivgradne zaštite i ocenjeno da je svih devet automatskih protivgradnih stanica aktivno i dobro opremljeno raketama. Programom mera podrške ruralnom razvoju i poljoprivredne politike četiri miliona dinara su iz gradskog budžeta izdvojena za nabavku novih 90 raketa, što će, ocenjeno je, uz 91 raketu ostalu u zalihama biti dovoljno za protivgradnu odbranu do kraja sezone,stoji u saopštenju.

Kurir.rs/S.T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track