OTVORENA ISTRAGA O NAVODNOM TROVANJU VODOM U DEČANU: Prvo razgovori sa zaposlenima u vodosnabdevanju
Foto: Youtube Printscreen

medicinsku pomoć zatažilo 1.500 ljudi

OTVORENA ISTRAGA O NAVODNOM TROVANJU VODOM U DEČANU: Prvo razgovori sa zaposlenima u vodosnabdevanju

Srbija -

PEĆ - Istragu o navodno zatrovanoj vodi u Dečanu vodiće dva tužioca Osnovnog tužilaštva u Peći, saopštio je portparol tog suda Skadar Nikći, koji je odbio da komentariše tvrdnje da su "dvojica Srba" viđena na tom prostoru uoči izbijanja ove afere.

Nikći je, preneo je prištinski portal Ekonomija onlajn, rekao da će prvi koraci biti obezbeđenje mesta događaja i razgovori sa zaposlenima u kompaniji 'Hidrodrini', lekarima i medicinskim radnicima.

Dečani, grad Dečani
foto: Youtube Printscreen

Razgovori sa zaposlenima su već počeli, rekao je Nikići.

On je kazao da nije ovlašćen da komentariše tvrdnju da su uoči trovanja u Dečanu navodno viđena dvojica Srba.

Dečani, grad Dečani
foto: Youtube Printscreen

Opština Dečani proglasila je juče vanrednu situaciju, a do sada je zbog navodnog trovanja vodom medicinsku pomoć zatažilo 1.500 ljudi.

Više od 250 stanovnika Dečana tražilo pomoć zbog trovanja

U Centru za porodičnu medicinu u Dečanima smanjen je broj pacijenata koji traže pomoć zbog trovanja. U poslednja 24 časa više od 250 stanovnika ove opštine koja je proglasila vanredno stanje bilo je zbrinuto, a njihovo stanje je sada stabilno. Direktor Centra za porodičnu medicinu Seljmon Beriša kazao je da je primljeno 58 pacijenata manje u odnosu na prethodni dan.

On je rekao i da je veoma mali broj pacijenata otišao u Regionalnu bolnicu Peć zbog trovanja, preneo je Kosovo onlajn. "Uglavnom su svi pacijenti koji su nam došli primili parenteralnu terapiju, primili su infuziju i otišli kući. Veoma mali broj je otišao u Regionalnu bolnicu Peć i u Đakovicu. Stanje onih koji su na kućnom lečenju i onih koji su dobili pomoć u regionalnim bolnicama je dobro, dodao je.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track