Počinje suđenje predsedniku opštine Prokuplje
Foto: KURIR

Oštetio fabriku "Milan Toplica"?

Počinje suđenje predsedniku opštine Prokuplje

Srbija -
Predsednik opštine Prokuplje Boban Lepojević optužen je za zloupotrebu službenog položaja i sklapanje štetnih ugovora kojima je oštećena fabrika "Milan Toplica" iz Tulara

PROKUPLJE - Sudija Višeg suda u Prokuplju Mališa Stojanović rekao je danas da će u sredu, 22. avgusta, početi suđenje predsedniku te opštine Bobanu Lepojeviću, optuženom za zloupotrebu službenog položaja i sklapanje štetnih ugovora kojima je oštećena fabrika "Milan Toplica" iz Tulara.

Suđenje počinje u 9 sati, rekao je sudija Stojanović.

Pokret socijalista u Prokuplju je povodom te informacije doveo u pitanje legalnost nedavnog izbora rukovodstva opštine.

U saopštenju je ta stranka ocenila da je činjenica da je državni tužilac pokrenuo spor protiv Lepojevića "dovoljna da se dovede u pitanje njegov izbor za predsednika opštine ako se zna da je za rad u državnim službama i organima potrebna potvrda da lice nije pod istragom ili krivično gonjeno".

Prokupački Pokret socijalista podseća da je i predsednik Opštinskog odbora DS Gordan Mrdaković nedavno označen kao umešan u aferu oko "Agrobanke" i upitao njihove opštinske koalicione partnere SPS i URS kakvu su odluku doneli potpisujući koalicioni sporazum o zajedničkoj vlasti sa DS-om.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track