NOVAC TREBA DATI TEŠKO OBOLELOJ DECI, A NE BRENI I ĐANIJU: Mališani nam se leče SMS porukama, a mi plaćamo estradne zvezde!
Foto: Nemanja Nikolić

oštra reakcija građana

NOVAC TREBA DATI TEŠKO OBOLELOJ DECI, A NE BRENI I ĐANIJU: Mališani nam se leče SMS porukama, a mi plaćamo estradne zvezde!

Srbija -

Novac koji je opština Kula namenila za nastup Lepe Brene i Đanija na manifestaciji "Slatki dani u srcu Bačke" trebalo bi da se presumeri za lečenje teško obolele dece, smatraju potpisnici peticije na portalu "peticija.online".

Đani, koncert, Arena, Beograd, Seka Aleksić, spektakl
foto: Dragana Udovičić

- Pozivam sve humane ljude da se pridruže građanskoj inicijativi da opština Kula novčana sredstva koja su namenjena za nastupe estradnih zvezda na manifestaciji "Slatki dani u srcu Bačke" preusmere na one kojima su takva sredstva najpotrebnija, a to su teško obolela deca sa teritorije naše opštine - navodi se u peticiji koju je potpisalo oko 700 naših građana.

Lepa Brena
foto: Printskrin/Instagram

- "Slatki dani u srcu Bačke" jeste manifestacija koja služi na ponos celoj opštini, smatramo da takva manifestacija je izuzetno korisna kako za turističku ponudu Kule, tako i kao svojevrstan brend naše opštine koji je građen i izgrađen godinama u nazad. Zato smatramo da takvu tradiciju treba nastaviti, ali ne smatramo da u situaciji, kada se deca sa teritorije naše opštine leče novcem koji je dobijen od SMS poruka, javni novac treba trošiti na veliki zvezde naše estrade poput Lepe Brene i Đanija - ističe se u nastavku i dodaje da se "prostor koji bi bio upražnjen otkazivanjem nastupa estradnih zvezda može popuniti angažovanjem lokalnih sastava koji su daleko jeftiniji ali ipak prepoznatljivi našim sugrađanima":

- Zato mi potpisnici ove peticije pozivamo da se sredstva namenjena za plaćanje usluga ovih estradnih zvezda preusmere na račune teško obolele dece sa teritorije naše opštine.

Manifestacija "Slatki dani u srcu Bačke" je, prema najavama organizatora, trebalo da bude održana 17. i 18. jula.

(Kurir.rs/R.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja