03:18

BIZARNO! RADNICI SUDA U NOVOM SADU OGUGLALI NA DOJAVE O BOMBI: Toliko su česte da više NIKOG ne tangira, a svaka ih košta 20.000 €

KURIR TELEVIZIJA

BIZARNO! RADNICI SUDA U NOVOM SADU OGUGLALI NA DOJAVE O BOMBI: Toliko su česte da više NIKOG ne tangira, a svaka ih košta 20.000 €

Srbija -

Lažne dojave o bombama sve su češće u Sudu u Novom Sadu. Nekada su kod zaposlenih izazivale veliki strah, paniku i osećaj nesigurnosti, a vremenom su, onima koji godinama prolaze kroz takve situacije, postale deo svakodnevice. Kako se u tim momentima osećaju, otkrili su pred kamerama Kurir televizije.

dojava o bombi, bomba
foto: Kurir televizija

Od januara 2020. godine sve su češće situacije da u zgradu suda u Novom Sadu stignu lažne dojave o postavljenoj bombi. Samo u poslednje dve nedelje to se dogodilo čak četiri puta, a kako zaposleni kažu, ovim nisu ni najmanje iznenađeni.

- Prvi put izaiva određenu vrstu panike među zaposlenima i pre svega sama evakuacija ljudi iz zgrade stvara jedan neprijatan osećaj. Sada već to doživljavamo na malo drugačiji način - kaže Milana Milunović, sudijski pomoćnik.

dojava o bombi, bomba
foto: Kurir televizija

- Za 25 godina smo se mnogo puta našli u toj situaciji. Danas možda samo neka bojazan, ali nema straha - navodi referent Biljana Vučković.

- Nemoguće je da svi u isto vreme budu obavešteni, pa se dešava da neki saznaju odmah, a neki pola sata kasnije - kaže Vesna Kovačević, zapisničar.

Onima koji su prevazišli osećaj straha, veći je problem prekid rada.

- Ja sam izuzetno ljuta kad se to desi, zato što nam to remeti proces suđenja i proces rada, a u svemu tome najveću štetu imaju građani - kaže Ivana Josifović, sudija.

dojava o bombi, bomba
foto: Kurir televizija

A najčešće se, ovim povodom, sve zaustavlja u sudu u toku radnog vremena, uglavnom u prepodnevnim časovima kada se zakazuju počeci suđenja.

Kada se nakon nekoliko sati iščekivanja i uznemirenosti vrate na svoja radna mesta, nije im lako da nastave gde su stali.

Prilikom dojave o bombi, svi prisutni u zgradi moraju stepenicama da napuste objekat, korišćenje lifta nije dozovljeno, a kako navode, ovakve neslane šale dovode do gubitka od 20.000 evra.

Kurir.rs OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KUIRIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:29

JASNO JE KO JE KRIV ZA URUŠAVANJE ZGRADE NA VRAČARU! Vesić: U Beogradu postoji građevinska mafija, tražićemo veće kazne

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track