SABORIŠTE U TRŠIĆU: Otvoren trodnevni muzički festival
Foto: Kurir/T.Ilić

ulaz besplatan

SABORIŠTE U TRŠIĆU: Otvoren trodnevni muzički festival

Srbija -

Nastupom etno grupe "Vrelo" na Saborištu u Tršiću sinoć je počeo treći trodnevni muzički festival ‘’Na raskrsnici’’ (Crossover Musicfest ).

"Vrelo" je oduševilo, nažalost, malobrojnu publiku i najavilo vikend pun dobre i raznovrsne muzike.

Uoči početka festivala ’’Na raskrsnici’’, koji organizuje muzička produkcija ‘’Starčević“, uz podršku lozničke Turističke organizacije, Centra za kulturu ‘’Vuk Karadžić“, Grada Loznice, SOKOJ-a i OFPS, Zoran Starčević je rekao da sam naziv ima puno simbolike.

Tršić, festival
foto: Kurir/T.Ilić

- Loznica je na pravoj raskrsnici, i istorijski i geografski i kulturno i to kroz program želimo da pokažemo. Sam naziv crossover već je poznat u muzici kao stil gde se prepliću različite vrste muzike, obuhvata džez, sving, klasičnu, tradicionalnu muziku. Ove godine imamo zanimljiv program i nadamo se da će nam vremenske prilike omogućiti da održimo nastupe na otvorenoim – kazao je on.

Tršić, festival
foto: Kurir/T.Ilić

Večeras će na Saborištu u Tršiću, od 20 sati, svirati sarajevska grupa ‘’Divanhana’’ koja izvodi moderan sevdah, a poslednje večeri, u nedelju, u amfiteatru hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Banji Koviljači, nastupiće ‘’Trio Balkanske žice’’ u kome sviraju Lozničani, Zoran Starčević i njegovi sinovi Nikola i Željko. To veče publici će se predstaviti i njihovi gosti Subotički tamburaški orkestar i orkestar ‘’Vožd’’ iz Loznice pa će to biti svojevrsno ‘’veče žica’’.

U slučaju lošeg vremena učesnici će nastupiti u Vukovom domu kulture u Loznici, a ulaz za sve koncerte je besplatan.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track