02:37

KAKVA JE TURISTIČKA SEZONA NA PALIĆU? Koliko je korona uticala na jedno omiljenih odmarališta u Srbiji?

KURIR TELEVIZIJA

KAKVA JE TURISTIČKA SEZONA NA PALIĆU? Koliko je korona uticala na jedno omiljenih odmarališta u Srbiji?

Srbija -

Subotica i Palić su prošlu turistčku godinu započeli uspešno, sa skokom od 25 odsto u broju dolazaka i noćenja na obe destinacije, ali je usled pojave pandemije korona virusa, turizam u celoj zemlji bio na "respiratoru".

Direktor turističke organizacije Subotice Aleksandar Medaković je govorio o aktuelnoj turističkoj sezoni.

Subotica
foto: Kurir Televizija

- Palić je generalno prošle godine imao sjajnu turističku sezonu, posebno u letnjim mesecima i da je izvukao destinacija Suboticu-Palić. Ako gledamo prvih pet meseci i Subotica i Palić su u rastu. Palić ima porast od 120% u noćenjima, 140% u dolascima, Subotica je u rastu od 45% u dolascima i noćenjima, što je negde i razumljivo jer smo prošle godine imali mart i april koji su bili u lockdown-u i nismo generalno imali turistički promet. Analizirajući 2019. godine, kada su i Palić i Subotica imali rekordne turističke rezultate, tako da Palić ima svakako dvocifreni rast i u dolascima i u noćenjima što je svakakao za pohvalu - rekao je Medaković i otkrio ko najčešće dolazi na Palić - domaći ili strani turisti.

Subotica
foto: Kurir.rs/N.H.

- Ako analiziramo da je Palić pretežno destinacija domaćih turista, gde su preko 85% domaći turisti, oko 15% su strani turisti - rekao je Aleksandar Medaković.

(Kurir.rs)

Bonus video:

04:45

SUBOTICA NOVA SRPSKA SILICIJUMSKA DOLINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track