DA ASFALT DOĐE DO SVAKOG SELA U KRALJEVAČKOM KRAJU: Za obnovu saobraćajne infrastrukture izdvojeno rekordnih 135 miliona dinara
Foto: Grad Kraljevo

radovi

DA ASFALT DOĐE DO SVAKOG SELA U KRALJEVAČKOM KRAJU: Za obnovu saobraćajne infrastrukture izdvojeno rekordnih 135 miliona dinara

Srbija -

Lokalna samouprava u Kraljevu u ovoj godini izdvojila je rekordnih 135 miliona dinara za obnovu saobraćajne infrastrukture, lokalnih i nekategorisanih puteva, što je četiri puta više nego 2016. godine.

asfaltiranje
foto: Grad Kraljevo

Po rečima gradonačelnika Kraljeva dr Predraga Terzića, koji je u sredu obišao radove na asfaltiranju lokalnog puta u selu Vitkovac, u dužini od 250 metara, uprkos visokim temperaturama, radnici kraljevačkog preduzeća „Putevi“ rade punom parom, pridržavajući se uputstava Štaba za vanredne situacije da radove izvode dok temperatura ne premaši 36 stepeni.

- Kako bi ispoštovali rokove, putari počinju da rade i pre 6 sati ujutro i na tome smo im veoma zahvalni. Ljudima koji nisu imali asfalt svaki metar novoizgrađenog puta mnogo znači. To ne razumeju oni koji žive u asfaltiranim ulicama, koji imaju kanalizacionu i vodovodnu mrežu i rasvetu. Nije lako živeti kada morate svake godine i po nekoliko puta da podasipate put kojim svakodnevno prolazite. Naša je i dužnost i obaveza da meštanima i najudaljenijih sela pomognemo, kaže prvi čovek grada na Ibru.

On dodaje da se lokalna samouprava trudi da asfaltira puteve i u udaljenim mestima kao što su Rudno, Gokčanica, Godačica, Gledić, Ušće, Dragosinjci, Kamenica.

- Nastojimo da u svakom selu asfaltiramo puteve, da slušamo potrebe meštana, da pomažemo tim ljudima i nastavićemo to da činimo i naredne godine. Ni ovih 135 miliona nije dovoljno, moramo da uvećavamo taj iznos i da iz godine u godinu asfaltiramo što je moguće više puteva kako bi ljudi ostali i opstali na selu, naglašava dr Terzić.

asfaltiranje
foto: Grad Kraljevo

Direktor kraljevačkih “Puteva” Mirko Vuković kaže da će uskoro biti obnovljeni i lokalni putevi u selima Milakovac, Vitanovac, potom u Glediću, Godačici, Ravanici, Čukojevcu i Stublu.

- Nakon još nekih radova na putnim pravcima u Konarevu, Kovačima, Metikošima i Dragosinjcima, trebalo bi da idemo u ušćanski i studenički kraj gde imamo između 12 i 15 putnih pravaca, ističe Vuković dodajući da će na teritoriji grada na Ibru ukupno biti sanirano 120 putnih pravaca i asfaltirano 30 kilometara nekategorisanih puteva.

(Kurir.rs/J. S. FOTO: Grad Kraljevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track