POSLOVNA ZONA U SELU VARVARIN: Opština realizuje stratešku investiciju za ekonomski razvoj Temnića
Foto: Kurir/Ž.M.

važan projekat

POSLOVNA ZONA U SELU VARVARIN: Opština realizuje stratešku investiciju za ekonomski razvoj Temnića

Srbija -

Opština Varvarin realizuje stratešku investiciju za ekonomski razvoj Temnića - Poslovnu zonu u Selu Varvarin.

- Radovi na uređenju Poslovne zone u Selu Varvarin uveliko su u toku, izgradnja kanalizacione mreže je pri kraju, a ono što sledi narednih dana je i asfaltiranje ulica Tanaska Rajića i Jug Bogdanove. Radove finansira Ministarstvo privrede, dok opština finansira deo troškova koji se odnose na PDV.

Ovo je jedan od najvažnijih projekata koji se tokom 2021. godine realizuje u opštini Varvarin i ovo je prvi put da je ova pomoravska opština učestvovala na jednom konkursu Ministarstva privrede za uređenje Poslovne zone, koja je od izuzetnog značaja za Temnićki kraj, posebno zbog investitora koji su izrazili interesovanje da ulažu u ovaj kraj, kaže predsednica opštine Varvarin dr Violeta Lutovac Đurđević.

Varvarin
foto: Kurir/Ž.M.

Za ovu pomoravsku opštinu je od izuzetnog značaja da ima jedan uređen prostor, uređenu Poslovnu zonu, a kako bi taj prostor ponudili potencijalnim investitorima koji su već i uputili zahtev i koji su zainteresovani za ulaganje. Radovi teku izuzetno zadovoljavajućom dinamikom, a kvalitet radova je na visokom nivou.

Na terenu su i nadzorni organ i ekipe JKP „Varvarin“ i JP „Rasveta Varvarin“ ,koje kontrolišu radove.

Varvarin
foto: Kurir/Ž.M.

Prema rečima čelnice lokalne samouprave, radovi se izvode i vikendom i sve teče po planu, sredstvima opredeljenim za realizaciju ovog projekta biće izgrađeno ukupno 563 metara kanalizacione mreže u ulici Tanaska Rajića, a biće rekonstruisano i 844 metara kolovozne konstrukcije u ulicama Tanaska Rajića i Jug Bogdanovoj u Selu Varvarin.

Kurir.rs/Ž. M.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track