02:01

SELO NA ISTOKU SRBIJE ŽELI HITNO DA SE PREMESTI: Meštani nakon održanog zbora TRAŽE POMOĆ od države

neverica

SELO NA ISTOKU SRBIJE ŽELI HITNO DA SE PREMESTI: Meštani nakon održanog zbora TRAŽE POMOĆ od države

Srbija -

Ministarstvo rudarstva i energetike podržava zahtev meštana Krivelja za izmeštanjem celog sela zbog predstojećih rudarskih aktivnosti.

To je danas izjavio pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Dejan Milijanović posle zbora meštana tog sela kod Bora i naglasio da je važno da se to pitanje ne zloupotrebljava u političke svrhe.

- Danas smo u Boru na zahtev meštana Krivelja koji su Ministarstvu izložili svoj zahtev da se izmesti celo naseljeno mesto, a ne samo jedan deo. Sada sa Borom i kompanijom "Ziđin koper" radimo na tome da taj problem rešimo na način kojim će biti pre svega zadovoljni meštani Krivelja. Naš zadatak je da ljudi u Boru žive u boljim uslovima, sa zdravijom životnom sredinom, a da se rudarske aktivnosti nesmetano odvijaju u skladu sa svim odobrenjima i zakonskim propisima - rekao je Milijanović.

Naglasio je i da će sa otvaranjem novog rudnika "Čukaru Peki" kompanija "Ziđin koper" imati još bolju perspektivu da povećava proizvodnju i da zaposli i više ljudi.

- A sve to uz bolje uslove za život i veću zaštitu životne sredine koju će obezbediti završetak topionice i najviši ekološki standardi koji će se primenjivati u novom rudniku - dodao je Milijanović.

Prema popisu iz 2011. godine Krivelj je imao 1.052 stanovnika.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track