01:13

JUŽNOMORAVSKA REGATA: U znak sećanja na učitelja Videna Jovanovića koji se utopio sa učenikom

vlasinsko jezero

JUŽNOMORAVSKA REGATA: U znak sećanja na učitelja Videna Jovanovića koji se utopio sa učenikom

Srbija -

Posle godinu dana pauze zbog pandemije u Nišu je ponovo organizovana Južnomoravska regata u znak sećanja na ucitelja Videna Jovanovića koji se utopio u Vlasinskom jezeru sa učenikom Mladenom Pejčićem, kojeg je pokušao da spasi. Učesnici su se takmičili u veslanju i spremanju riblje čorbe.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Moravska regata koja obično kreće iz sela Klisurica ove godine je zbog izuzetno niskog nivoa Južne Morave startovala kod mosta u Mramoru, a završila se u Lalilncu dva sata kasnije.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Veliki broj učesnika u formaciji od više od dvadeset čamaca i ove godine je oživeo uspomenu na hrabrog učitelja koji je bez razmišljanja skočio u Vlasinsko jezero kako bi spasio svog đaka.

- Inicijativa za naziv ove regate je potekla na osnovu toga što je moj otac herojski dao svoj život spasivši đaka na Vlasinskom jezeru. Nesrećni događaj se zbio 12. juna 1998 godine, 5 dana pre završetka godine, kad je mali Mladen trebao da završi četvrti razred i moj otac da ode u penziju - rekao je Goran Jovanović, sin učitelja Videna Jovanovića.

kurir televizija
foto: Kurir televizija

Moravsku regatu organizuje niška opština Palilula u saradnji sa Safari klubom i Udruženjem rekreativnih ribolovaca Niš, a organizuje se od 2014. godine.

Kurir.rs/M.L.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

02:17

SRBI OVDE NALAZE SPAS VEĆ 100 GODINA! Lekovita voda skrivena u stenama ČINI ČUDA za vid i kožne bolesti (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track