KARAVAN SPASILAŠTVA U MITROVOM POLJU: Akcija Crvenog krsta Srbije povodom Svetskog dana prevencije utapanja
Foto: Kurir/Ž.M.

podizanje svesti

KARAVAN SPASILAŠTVA U MITROVOM POLJU: Akcija Crvenog krsta Srbije povodom Svetskog dana prevencije utapanja

Srbija -

Povodom Svetskog dana prevencije utapanja, Crveni krst Srbije organizovao je Karavan spasilaštva na teritoriji cele zemlje, među kojima i u opštini Aleksandrovac, u Odmaralištu „Milutin Andrejić“ u Mitrovom Polju.

"Cilj obeležavanja Svetskog dana prevencije utapanja je podizanje svesti građana o bezbednosti na vodi, postupanju u slučaju poplava, kao i promocija spasilačkog poziva. Promocija spasilaštva održana na četiri punkta na bazenu uz pomoć i angažovanje dece iz socijalno ugroženih porodica koja su na odmoru i oporavku u Odmaralištu, prilagođena njihovom uzrastu. Takođe, u prezentaciji su učestvovali i posetioci. Ovom prilikom organizovane su edukativne aktivnosti iz oblasti bezbednosti na vodi, pokazno edukativne aktivnosti u slučaju poplava, pružanje prve pomoći, kao i takmičenje u spasilaštvu na vodi", kaže Dušica Džamič, pomoćnica predsednika opštine za odbranu i vanredne situacije.

Aleksandrovac, Crveni krst
foto: Kurir/Ž.M.

U Karavanu spasilaštva, u Mitrovom Polju, učestvovali su volonteri iz Ćićevca, Ivanjice, Kraljeva i Brusa.

Događaju su prisustvovali i predstavnici aleksandrovačke lokalne samouprave - predsednik Skupštine opštine Slavoljub Miljković, načelnik Opštinske uprave Milan Minić i pomoćnica predsednika opštine za odbranu i vanredne situacije Dušica Džamić.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track