HRAMOVNA SLAVA NA PALIĆU Gradonačelnik Subotice: Grad će da pomogne unutrašnje uređenje hrama Svetog proroka Ilije
Foto: Printscreen/Youtube

HRAMOVNA SLAVA NA PALIĆU Gradonačelnik Subotice: Grad će da pomogne unutrašnje uređenje hrama Svetog proroka Ilije

Srbija -

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovao je, u ponedeljak proslavi hramovne slave crkve Svetog proroka Ilije na Paliću, na poziv Srpske pravoslavne crkvene opštine palićke i paroha, Veljka Vasiljeva.

On je uzeo molitvenog učešća u večernjem bogosluženju, koje je predvodio prezviter Dalibor Zarić, paroh senćanski, uz sasluženje protonamesnika Gordana Uvalića, paroha aleksandrovačkog, prezvitera Dalibora Ratnika, paroha žedničkog, prezvitera Darka Ivkovića, paroha pačirskog, prezvitera Stanka Laketića profesora Bogoslovije „Sveti Arsenije Sremac“ iz Sremskih Karlovaca i đakona Nenada Matića iz Kruševca.

Gradonačelnik Bakić je tokom službe pročitao jednu molitvu, koju po pravoslavnoj tradiciji i bogoslužbenoj praksi, uvek uznosi najviši prisutni predstavnik javne vlasti. Nakon Večernja, osvećen je i prerezan slavski kolač, a ovogodišnji kum Jelenko Vukičević, predao je zalog kumstva za sledeću godinu gospodinu Radetu Miloviću.

Nakon svečanih bogosluženja, gradonačelnik Bakić je, u porti crkve, razgovarao sa predsednicima palićkog i subotičkog upravnog odbora Crkvene opštine, Zoranom Arsićem i Milosavom Raičević, o mogućnostima Grada Subotice da pomogne, kako dalje unutrašnje uređenje hrama Svetog proroka Ilije, čija je izgradnja započela 2002. godine, tako i druge projekte od značaja za život i misiju Srpske Pravoslavne Crkve na ovom prostoru.

Gradonačelnik je istakao, da su komunikacija i odnosi između Grada Subotice i tradicionalnih crkava i verskih zajednica koje deluju na njegovoj teritoriji, na najvišem nivou i da će se uvek tražiti način da se pruži dodatna podrška i uspostavi još bolja saradnja.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track