IMAMO PODRŠKU DRŽAVE: Prva žena direktor ZC Vranje, Ljiljana Antić govori o 3 godine od kako je na čelu centra
Foto: Kurir/T.S.

renovira se

IMAMO PODRŠKU DRŽAVE: Prva žena direktor ZC Vranje, Ljiljana Antić govori o 3 godine od kako je na čelu centra

Srbija -

Prva žena direktor Zdravstvenog centra Vranje dr Ljiljana Antić povodom tri godine kako je na čelu centra, osim izgradnje i rekonstrukcije bolnice u tom periodu istakla je i odgovorno finansijsko poslovanje.

Ona je izjavila da je država proglasila za javni dug 220 miliona dinara za lekove krajem 2020. i 97 miliona dinara za sanitetski materijal krajem jula 2021., preneo je zvaničan sajt ZC Vranje. Dr Antić je naglasila da su zapošljavanja zdravstvenih radnika, dodela specijalizacija subspecijalizacija, ugovaranje neugovorenih radnika jedan od prioriteta koji je intenzivno rešavan u protekle tri godine. Podseća da je ZC Vranje najveća zdravstvena ustanova u Pčinjskom okrugu.

Vranje, Ljiljana Antić, bolnica
foto: Kurir/T.S.

"Zdravstveni centar Vranje je ustanova koja danas ima završen novi hirurški blok, aktivno radi na rekonstrukciji stare bolnice, istovremeno pruža sve potrebne zdravstvene usluge građanima Vranja, Pčinjskog okruga i Kosovskog Pomoravlja. Ima potpunu podršku države i Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Rekonstrukcija bolnice je intenzivna i svakog dana su primetne ogromne promene. Bolnica dobija novi prepoznatljiv izgled koji zajedno sa Novim hirurškim blokom čini jedinstvenu celinu.

Do kraja godine očekujemo useljenjeinternog odeljenja, radiologije i bolničke laboratorije u nove prostorije, sa završetkom svih radova na lameli A. Kotlarnica na biomasu koja se paraleno gradi će takođe u decembru biti predata na upotrebu Zdravstvenom centru Vranje. Istovremeno sa izgradnjom i rekonstrukcijom nismo zapostavili zapošljavanja zdravstvenih radnika, dodeljene su specijalizacije, uskoro kreće dodela novih subspecijalizacija. Moderna oprema, savremena dijagnostika, preduslov su da mladi lekari i medicinski tehničari ostanu i grade život ovde gde su rođeni i mi smo u potpunosti posvećeni tom cilju.

Vranje, bolnica
foto: Kurir/T.S.

Istakla bih odgovorno finansijsko poslovanje, gde smo prekinuli sa praksom nenamenskog trošenja novčanih sredstava i država je proglasila za javni dug 220 miliona dinara za lekove krajem 2020. godine, u decembru i 97 miliona dinara za sanitetski materijal nedavno, 30. jula 2021. godine", izjavila je dr Ljiljana Antić. Ona je naglasila da je ugovaranje neugovorenih radnika u Zdravstvenom centru Vranje takođe bio jedan od prioriteta koji je intenzivno rešavan u protekle tri godine.

Dr Antić je iznela podatke da je tokom pandemije u Kovid ambulanti obavljeno 64 hiljade pregleda, 44 hiljade laboratorijskih analiza i 39 hiljada radiografija urađeno je tokom pandemije. Hospitalizovano je oko 4 hiljade pacijenata u Kovid sistemu Zdravstvenog centra Vranje, što samo ukazaje na predanost medicinskog osoblja Zdravstvenog centra Vranje u borbi protiv Kovida 19.

Vranje, bolnica
foto: Kurir/T.S.

Ona je podsetila sve građane na kolektivnu odgovornost koju imaju prema sebi i svima da se vakcinišu, uz napomenu da je vakcina najmoćnije oružje u borbi protiv korona virusa ali samo ako se odazovemo vakcinaciji masovno i steknemo neophodan kolektivni imunitet.

"Zdravstveni centar Vranje je dobitnik brojnih priznanja, među kojima su Zahvalnica Vojske Srbije, Policijske uprave Vranje, najveće gradsko priznanje za proteklu godinu i Sretenjsko priznanje koordinaorki Kovid ambulante, Stefani Mladenović.

Ovo su priznanja za sve zaposlene u Zdravstvenom centru Vranje koji su mi velika podrška u radu i ja im se ovog puta zahvaljujem lično, ali ovo je i dokaz da dobro radimo, da smo na dobrom putu" , zaključila je na kraju direktorka Zdravstvenog centra Vranje, dr Ljiljana Antić.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track