NEMA OPUŠTANJA! Poziv Vranjancima: Vakcinacijom štitite sebe, ali i najmilije
Foto: Kurir/T.S.

dopis Zdravstvenog centra Vranje

NEMA OPUŠTANJA! Poziv Vranjancima: Vakcinacijom štitite sebe, ali i najmilije

Srbija -

Rukovodstvo Zdravstvenog centra Vranje uputilo je dopis predsednicima mesnih odbora na teritoriji Grada Vranja za saradnju pri organizaciji masovne imunizacije stanovništva i istovremeno pozvalo sve sugrađane koji to do sada nisu učinili da se vakcinišu.

Cilj masovne imunizacije stanovništva je da se uspostavi kontrola nad širenjem zaraze korona virusom kao i kontrola bolesti usled zaražavanja kovidom 19.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

"Na teritoriji Republike Srbije je u toku masovna imunizacija stanovništva, što je od presudnog značaja u suzbijanju pandemije bolesti kovid 19 izazavne virusom SARS-CoV-2. Vakcinacija je najmoćnije oružje u borbi protiv korona virusa, ali jedino u slučaju da svi pokažemo zavidan nivo kolektivne odgovornosti i zajedno postignemo kolektivni imunitet. Svakodnevno se povećava broj zaraženih i obolelih od korona virusa. Kako bi sprečili novi talas zaražavanja i kako ne bi ugrozili postignute rezultate u dosadašnjoj vakcinaciji, molimo Vas da se i vi u Vašem mesnom odboru uključite u organizaciju i pozovete svoje sugrađane da se vakcinišu", stoji u saopštenju.

"Vakcinacijom štitite sebe, svoje najmilije, porodicu i komšije, sve nas zajedno! VAKCINIŠI SE DA ŽIVOT POBEDI", dodaje se u dopisu ZC Vranje.

Vranje
foto: Kurir/T.S.

U Vranju je ukupan broj datih vakcina sa presekom 3. avgusta - 78.857, saopštio je Zdravstveni centar Vranje. U toku jučerašnjeg dana vakcinisano je 145 osoba.

Iz Pčinjskog okruga pet uzoraka pozitivno na koronavirus

Na kovid 19 testirana su 252 uzorka iz Pčinjskog okruga. Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, od ovog broja 5 uzoraka pozitivno je na korona virus. Tri novoobolele osobe su iz Vranja i po jedna iz Surdulice i Preševa.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track